«McKellen: Playing the Part» - Νέο ντοκιμαντέρ για τον Ίαν Μακέλεν

«McKellen: Playing the Part» - Νέο ντοκιμαντέρ για τον Ίαν Μακέλεν

Ένα εξαιρετικά εμπεριστατωμένο ντοκιμαντέρ για τον Γκάνταλφ (στο «Lord of the Rings»), τον Μαγκνέτο (στους «X-Men») και πολλούς άλλους, στον κινηματογράφο και το θέατρο. Την άνοιξη, στις κινηματογραφικές αίθουσες στη Βρετανία και τις σκανδιναβικές χώρες, αργότερα, μέσα στο '18, στις ΗΠΑ.

Το «Μακέλεν: Παίζοντας τον ρόλο» είναι χτισμένο σε περίπου 14 ώρες συνεντεύξεων του θρυλικού ηθοποιού και έχει έναν σκασμό αρχειακό υλικό στο οποίο περιλαμβάνονται πάμπολλα behind-the-scenes γυρίσματα τόσο από ταινίες όσο και από θεατρικές παραγωγές. Το εξουσιοδοτημένο ντοκιμαντέρ αναφέρεται στα πρώτα χρόνια του Ίαν Μακέλεν, με πρόσβαση σε ημερολόγια, προσωπικά άλμπουμ φωτογραφιών, τη σταδιοδρομία του ως ηθοποιός και τον ρόλο του στο κίνημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας έχει καθίσει ο Joe Stephenson (τον ξέρουμε από την ταινία «Chicken»). «Ήταν πάντα πρόθεσή μου να κάνω αυτή την ταινία για να βγει στους κινηματογράφους, να βρω τρόπο να τιμήσω τη ζωή ενός από τους πιο μεγάλους ηθοποιούς μας στη μεγάλη οθόνη. Είμαι, κατά συνέπεια, ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι με την Trafalgar (σ.σ. πριν, τη ξέραμε ως Picturehouse Entertainment) για να δώσουμε στο κοινό τη δυνατότητα να την δει» δήλωσε.