Η Μέριλ Στριπ απαντά στις κατηγορίες πως αποσιώπησε την συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Μέριλ Στριπ απαντά στις κατηγορίες πως αποσιώπησε την συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Η Μέριλ Στριπ απάντησε στις κατηγορίες της Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως αποσιώπησε την συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν όταν φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά και να βίαζε διάφορες γυναίκες.

Σε δήλωσή της στο Business Insider, η 68χρονη ηθοποιός αναφέρει πως «πληγώθηκε» όταν άκουσε τις κατηγορίες και αρνήθηκε πως γνώριζε το παραμικρό για όσα έκανε ο διάσημος παραγωγός. Μεταξύ άλλων διευκρινίζει πως ποτέ δεν πήγε ούτε σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου, ούτε στο γραφείο του και δεν γνώριζε καν που είναι το σπίτι του.

«Θέλω να ενημερώσω την Ρόουζ Μακ Γκάουαν πως δεν γνώριζα για τα εγκλήματα του Γουάινστιν, ούτε τη δεκαετία του '90 όταν της επιτέθηκε, ούτε στις επόμενες όταν έκανε το ίδιο σε άλλες γυναίκες. Δεν είχα σκοπό να το αποσιωπήσω. Δεν γνώριζα. Δεν εγκρίνω σιωπηλά τον βιασμό. Δεν γνώριζα. Δεν μου αρέσει να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες. Δεν γνώριζα πως συνέβαινε όλο αυτό», αναφέρει στη δήλωσή της η Μέριλ Στριπ.

Στη συνέχεια εξηγεί πως ο Γουάινστιν τα κρατούσε όλα κρυφά επειδή «με χρειαζόταν περισσότερο από όσο εγώ εκείνον», ενώ αναφέρει πως έδωσε το τηλέφωνό της σε μια φίλη της Ρόουζ Μακ Γκάουαν ελπίζοντας πως θα της τηλεφωνήσει για να τα βρουν. «Η Ρόουζ υπέθεσε και μετέδωσε κάτι ψευδές για μένα και ήθελα να ξέρει την αλήθεια. έσω κοινών φίλων, της έδωσα το τηλέφωνό μου αμέσως μόλις διάβασα τα πρωτοσέλιδα. Κάθισα δίπλα στο τηλέφωνο όλη μέρα χτες και σήμερα ελπίζοντας να μου δώσει την ευκαιρία να της πω πόσο την θαυμάζω που ξεσκεπάζει τέτοια τέρατα ανάμεσά μας. Δεν με κάλεσε ποτέ, αλλά ελπίζω να διαβάσει αυτό», λέει η ηθοποιός.

Το Σάββατο η Ρόουζ Μακ Γκάουαν κατέκρινε μέσω Twitter την Μέριλ Στριπ επειδή σύμφωνα με δημοσιεύματα στην φετινή τελετή απονομής από τις Χρυσές Σφαίρες θα είναι ανάμεσα στις διάσημες που εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί φορώντας μαύρα ρούχα σε μια κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στα δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης που κλυδωνίζουν το Χόλιγουντ. «Ηθοποιοί όπως η Μέριλ Στριπ που με χαρά τους συνεργάστηκαν με το Τερατώδες Γουρούνι θα φορούν μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες σε μια κίνηση σιωπηλής διαμαρτυρίας. Η ΣΙΩΠΗ σας είναι ΤΟ πρόβλημα. Σιχαίνομαι την υποκρισία σας», έγραψε στο μήνυμά της.

Πηγή: Business Insider