Το τέλος της πολιτικής σειράς «House of Cards»  ανακοίνωσε η Netflix Inc's, μια μέρα μετά την καταγγελία κατά του πρωταγωνιστή της σειράς, Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η έκτη σεζόν επεισοδίων της πολύκροτης σειράς που αναμένεται να προβληθεί στις μικρές οθόνες τον Ιούνιο του 2018 θα είναι και η τελευταία. Η Netflix υπογραμμίζει, δε, ότι «είναι βαθιά προβληματισμένη» με την καταγγελία του ηθοποιού Αντονι Ραπ, σύμφωνα με την οποία, το 1986, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον Σπέισι σε πάρτι στο διαμέρισμά του.

 

Σύμφωνα με το Netflix την απόφαση για το τέλος της σειράς είχαν πάρει οι υπεύθυνοι πριν από 7 μήνες και την ανακοίνωσαν μετά την υπόθεση που ήλθε στην επικαιρότητα και ήταν η αφορμή να αποκαλύψει δημοσίως ο διάσημος ηθοποιός τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Ενώ σε ανάρτησή του έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής: «Τρέφω πολύ μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. Είμαι εντελώς τρομοκρατημένος με αυτή την ιστορία. Ειλικρινά δεν θυμάμαι την συνάντηση, καθώς πρέπει να έχουν περάσει περίπου 30 χρόνια. Ωστόσο αν συμπεριφέρθηκα έτσι όπως περιέγραψε, ζητώ μία ειλικρινή συγνώμη για την απαράδεκτη- ανάρμοστη συμπεριφορά μου, η οποία ήταν αποτέλεσμα μέθης».

 

Ο Αντονι Ραπ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Star Trek: Discovery» πήρε την απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά δημοσίως για το θέμα αυτό, μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την υπόθεση Γουαϊνστάιν.

 

Μένει να δούμε αν αυτές οι αποκαλύψεις θα έχουν συνέχεια και σε Ελληνικό επίπεδο.

 

ΚΖ