Η Ρωσία στρέφεται κατά του Morgan Freeman

Η Ρωσία στρέφεται κατά του Morgan Freeman

Κατά του βετεράνου ηθοποιού του Χόλυγουντ, Μόργκαν Φρίμαν έχουν στραφεί τα μέσα ενημέωσης της Ρωσίας, μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο του BBC. Ο λόγος είναι η εμφάνιση του ηθοποιού σε ένα βίντεο, στο οποίο κατηγορεί το Κρεμλίνο για πόλεμο στην Αμερική, κατά τη διάρκεια της περσινής προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, το βίντεο παρουσιάζει τον ηθοποιό να κατηγορεί τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που χαρακτηρίζεται ως «πρώην κατάσκοπος της KGB», για εξαπόλυση επιθέσεων και διάδοση ψευδών πληροφοριών, με σκοπό να εκδικηθεί την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Παροτρύνει, ακόμη, τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να ενημερώσει το έθνος ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων προεδρικών εκλογών, ο αμερικανικός λαός βρέθηκε υπό την επίθεση της ρωσικής κυβέρνησης.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από μια ομάδα με την ονομασία «Επιτροπή που ερευνά τη Ρωσία», που ξεκίνησε από τον σκηνοθέτη του Χόλυγουντ, Rob Reiner, και έχει στόχο την αποκάλυψη της λεγόμενης «επιθετικής προσπάθειας της Ρωσίας να υπονομεύσει την αμερικανική δημοκρατική διαδικασία».

Η θέση της Ρωσίας: «Ο Φρίμαν εξαπατήθηκε»

Η επίσημη αντίδραση της Ρωσίας δεν ήταν επιθετική, καθώς υποστήριξε απλά ότι ο αμερικανός ηθοποιός είναι θύμα εξαπάτησης από πολιτικά συμφέροντα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πούτιν, Dmitry Peskov, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν έχει λάβει το βίντεο σοβαρά, καθώς οι κατηγορίες που περιέχει είναι «αβάσιμες και στηρίζονται αποκλειστικά στο συναίσθημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, έγραψε στο Facebook ότι ο Φρίμαν έχει εξαπατηθεί στην προσπάθεια να μην εξελιχθεί μια υποτιθέμενη παγίδευση της εκστρατείας του Τραμπ υπό κυβέρνηση Ομπάμα σε νέο σκάνδαλο Watergate, ενώ προέβλεψε ένα «εντυπωσιακό φινάλε» όταν ανακαλυφθεί η αλήθεια.

Πηγή: BBC.