Κριτική για το "A Family Man"

Κριτική για το "A Family Man"

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«Ο Σύμβουλος/A Family Man»
5/10

Μία δακρύβρεχτη σούπα αποδεικνύεται το σκηνοθετικό ντεμπούτο του παραγωγού Mark Williams, ο οποίος με τον σεναριογράφο Bill Dubuque παρέδωσαν φέτος την καταπληκτική σειρά του Netflix Ozark, ενώ συνεργάστηκαν και στα The Judge και The Accountant. Τα Ozark και The Judge έχουν βέβαια φοβερούς πρωταγωνιστές, ενώ ο Gerard Butler αποδεικνύεται λίγος στο σενάριο, που απαιτεί ο ήρωάς του από άπληστος κυνηγός κεφαλών να μεταμορφώνεται σε συγκαταβατικό οικογενειάρχη. Ο ηθοποιός έχει κάνει τόσα στο πρόσωπό του, που μοιάζει με κακέκτυπο Σάκη Ρουβά. Τα χείλια του μοιάζουν περίεργα, η φωνή ομιλίας του φτιαχτή macho (αλά Λεωνίδας) και καταφέρνει περιέργως να δείχνει την ηλικία του, παρά τα εμφανή στα μάγουλά του ενέσιμα εμφυτεύματα. Το βασικό μειονέκτημα του ερμηνευτή όμως είναι η υποκριτική του. Δεν πείθει όταν γελάει. Δεν πείθει όταν κλαίει. Είναι όμορφος, αλλά σαν να έχει απωλέσει - ύστερα από τόσες περιπέτειες - την ευαισθησία που είχε φανερώσει στο Φάντασμα της Όπερας το 2004.

Δεν φταίει μόνο αυτός για το μέτριο αποτέλεσμα. Το σενάριο, ενώ βασίζεται στην γενική παραδοχή του ότι συνήθως οι πατεράδες απουσιάζουν κατά την ανατροφή των τέκνων, καταλήγει στο απλοϊκό «όλοι μπορούν να κάνουν το καλό». Την κατάσταση σώζουν οι γυναίκες του καστ Alison Brie του Scream 4

και Gretchen Mol. Η 35χρονη Brie (GLOW) και η 45χρονη Mol (Chance) δημιουργούν η κάθε μία πιστευτούς χαρακτήρες, χωρίς υπερβολές και επιδειξιομανία. Οι Willem Dafoe και Alfred Molina κολλούν ένσημα σε πομπώδεις ρόλους.

Trivia: Στο φιλμ ακούγεται - μεταξύ άλλων – το Frank’s Wizard Hat του ελληνικής καταγωγής και καναδικής υπηκοότητας Simon Miminis. Ελληνικής καταγωγής και οι διευθυντές παραγωγής Christina Varotsis και Anthony Pangalos.

simonmiminis

Η ταινία κυκλοφορεί στις 10 Αυγούστου 2017 από την Tanweer.