Κριτική για το "Fallen"

Κριτική για το "Fallen"

Από τον Κωστή Δ. Μπίτσιο

«Fallen/Άγγελοι»

5/10

Δυστυχώς ο σκηνοθέτης του Σολίστα Scott Hicks δεν εντυπωσίασε έκτοτε. Φέτος ξεπέφτει στην μόδα της εποχής της νεανικής λογοτεχνίας και μεταφέρει στο σινεμά το ομώνυμο βιβλίο της Lauren Kate. Με μία πλοκή, που κλέβει το Twilight, το Hollywood επιχειρεί στα πορτοφόλια των μαθητών. Οι βρυκόλακες αντικαθίστανται από αγγέλους και το ερωτικό τρίο αναλαμβάνουν να υποδυθούν οι Addison Timlin (Lucinda Price), ο Jeremy Irvine (Daniel Grigori) των «Ο κύκλος των αναμνήσεων» (η παραγωγός του Claudia Bluemhuber κρύβεται πίσω και από το Fallen) και «Το Άλογο του Πολέμου» και Harrison Gilbertson (Cam Briel). Η 17χρονη αβάπτιστη Lucinda έχει παραισθήσεις από τα πέντε της. Οι γονείς της δρομολογούν την εισαγωγή της σε μία σχολή απροσάρμοστων εφήβων. Εκεί την προσοχή της τραβούν δύο νεαροί, που διαγκωνίζονται για το φιλί της.

Την αλλόκοτη παρέα συμπληρώνουν οι Daisy Head, Hermione Corfield, Sianoa Smit-McPhee, Malachi Kirby (Black Mirror, Roots), η Lola Kirke, που εξαργυρώνει την επιτυχία του Mozart in the Jungle και η καθηγήτριά τους Joely Richardson (Nip/Tuck). Το τέλος της ταινίας συμμαζεύει με αποτυχία τα ασυμμάζευτα. Έκπτωτος ο σκηνοθέτης, έκπτωτοι και οι σεναριογράφοι. Δυστυχώς το φινάλε προοιωνίζει τον ερχομό του σίκουελ, αν και ο τίτλος του ομώνυμου δεύτερου βιβλίου (Torment/Μαρτύριο) φαντάζει απειλητικός. Στο χέρι σας είναι να το διαολοστείλετε straight to DVD. Ένσημα κολλάει με την μουσική του ο Mark Isham. Αν πρέπει οπωσδήποτε να δείτε μια ταινία για την μετενσάρκωση, προτιμήστε το μιούζικαλ του Vincente Minnelli On a clear day you can see forever του 1970 με τους Barbra Streisand και Jack Nicholson.

Trivia: στην ταινία ακούγεται το Medicine των Broods, που τα τελευταία έξι χρόνια τους ενδιαφέρει να ακούγεται η μουσική τους στο σινεμά.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 4 Μαΐου 2017 από την Seven/Spentzos.