41 χρόνια χωρίς τον John Belushi...Οι Blues Brothers πάντα στην καρδιά μας

39 χρόνια χωρίς τον John Belushi...

Ο Τζον Άνταμ Μπελούσι (John Adam Belushi) γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1949 και πέθανε στις 5 Μαρτίου του 1982... Ήταν ένας Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός και μουσικός, βραβευμένος με Έμμυ για την δουλειά του στην τηλεοπτική εκπομπή «Saturday Night Live», ένα μουσικό-κωμικό βαριετέ του ΝΒC, ο Μπελούσι ήταν επίσης γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες «Ένα Τρελό Τρελό Θηριοτροφείο» και «Οι Ατσίδες Με Τα Μπλε» ("The Blues Brothers")...

Video Url

 

Η ιστορία είναι μια ιστορία λύτρωσης για τον υπό αναστολή κατάδικο Τζέικ και τον αδελφό του εξ αίματος Έλγουντ, που ξεκίνησαν «μια αποστολή από τον Θεό» για να αποτρέψουν τον αποκλεισμό του ρωμαιοκαθολικού ορφανοτροφείου στο οποίο μεγάλωσαν. Για να το κάνουν, πρέπει να επανενώσουν το R&B συγκρότημα τους και να οργανώσουν μια παράσταση για να κερδίσουν τα 5.000 $ που απαιτούνται για να πληρώσουν το λογαριασμό του φόρου περιουσίας του ορφανοτροφείου . Στην πορεία, στοχοποιούνται από μια δολοφονική «γυναίκα μυστηρίου», Νεοναζί , και ένα συγκρότημα κάντρι και γουέστερν —όλα ενώ καταδιώκονται ανηλεώς από την αστυνομία.

Η Universal Studios , που είχε κερδίσει τον πόλεμο των προσφορών για την ταινία, ήλπιζε να επωφεληθεί από τη δημοτικότητα του Belushi μετά το Saturday Night Live , την ταινία Animal House και τη μουσική επιτυχία των Blues Brothers. Σύντομα βρέθηκε ανίκανη να ελέγξει το κόστος παραγωγής. Η έναρξη των γυρισμάτων καθυστέρησε όταν ο Aykroyd, ο οποίος ήταν νέος στο σενάριο ταινιών, χρειάστηκε έξι μήνες για να παραδώσει ένα μακρύ και αντισυμβατικό σενάριο που ο Landis έπρεπε να ξαναγράψει πριν από την παραγωγή, η οποία ξεκίνησε χωρίς τελικό προϋπολογισμό.

Στην τοποθεσία στο Σικάγο, το πάρτι και η χρήση ναρκωτικών του Belushi προκάλεσαν μεγάλες και δαπανηρές καθυστερήσεις που, μαζί με τις καταστροφικές καταδιώξεις με αυτοκίνητο που απεικονίζονται στην οθόνη, έκαναν την τελευταία ταινία μια από τις πιο ακριβές κωμωδίες που δημιουργήθηκαν ποτέ.

 

 

Λόγω των ανησυχιών ότι η ταινία θα αποτύγχανε, οι αρχικές κρατήσεις της ήταν λιγότερες από τις μισές από αυτές τις παρόμοιες ταινίες που λαμβάνονταν συνήθως. Κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 20 Ιουνίου 1980, έλαβε ως επί το πλείστον θετικές κριτικές από κριτικούς και συγκέντρωσε πάνω από 115 εκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο πριν από την κυκλοφορία του σε οικιακό βίντεο και έχει γίνει καλτ κλασικό με τα χρόνια .

 

Ένα σίκουελ, το Blues Brothers 2000 , κυκλοφόρησε το 1998 σε κρίσιμη και εμπορική αποτυχία. Το 2020, το The Blues Brothers επιλέχθηκε για διατήρηση στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικό». 

Ελάτε στην παρέα μας