56 χρόνια από την πρεμιέρα του Alfie το 1966

52 χρόνια από την πρεμιέρα του Alfie το 1966

Στις 24 Αυγούστου του 1966 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους της Αμερικής, το φιλμ του Lewis Gilbert "Alfie" ... Με τους Michael Caine, Shelley Winters, Millicent Martin, Julia Foster κα...

ο Alfie είναι μια βρετανική κωμωδία-δραματική ταινία του 1966 σε σκηνοθεσία Lewis Gilbert και πρωταγωνιστή τον Michael Caine . Μια προσαρμογή του Bill Naughton του μυθιστορήματος του 1966 και του ομώνυμου θεατρικού έργου του 1963 , η ταινία κυκλοφόρησε από την Paramount Pictures .

Αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού γυναικείου άνδρα που ζει μια εγωκεντρική ζωή, καθαρά για τη δική του απόλαυση, μέχρι που τα γεγονότα τον αναγκάζουν να αμφισβητήσει την αδιάφορη συμπεριφορά του, τη μοναξιά του και τις προτεραιότητές του. Απατά πολλές γυναίκες και παρά την εμπιστοσύνη του προς τις γυναίκες, τις αντιμετωπίζει με ασέβεια και τις αναφέρει ως «αυτό», χρησιμοποιώντας τις για σεξ και για οικιακούς σκοπούς.

Ο Άλφι σπάει συχνά τον τέταρτο τοίχο μιλώντας απευθείας στην κάμερα αφηγούμενος και δικαιολογώντας τις πράξεις του. Τα λόγια του συχνά έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις του ή έρχονται σε πλήρη αντίθεση.