Χρυσές νύχτες κινηματογράφου έρχονται στη Στέγη

Χρυσές νύχτες κινηματογράφου έρχονται στη Στέγη

Στις 7 και 8 Ιουνίου 2016, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες, που διοργανώνεται από την Ακαδημία César και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Πρόκειται για εξαιρετικό πρόγραμμα προβολών, το οποίο περιλαμβάνει 33 ταινίες μικρού μήκους που βραβεύτηκαν το 2015-16 από τις εθνικές Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών προέλευσής τους (Oscar, César, Goya, BAFTA, Ίρις κ.λπ.).

Το Πανόραμα «Χρυσές Νύχτες» είναι ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του σινεμά, μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να ανακαλύψει διαφορετικές κουλτούρες και πολλά υποσχόμενους κινηματογραφιστές.

Το Πανόραμα φιλοξενείται από 10 Ακαδημίες Κινηματογράφου, σε διάφορες πρωτεύουσες: Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο, Μαδρίτη, Στοκχόλμη, Λισαβόνα, Αθήνα, Ρώμη, Παρίσι και, από φέτος, Βιέννη και Μόντρεαλ!

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για τις Εθνικές Ακαδημίες να έρθουν σε επαφή μέσα από αυτή τη συνεργασία, στην οποία φωτίζεται η κινηματογραφική ιδιαιτερότητα της κάθε χώρας και όλες μαζί συμμετέχουν, η καθεμία με τον τρόπο της, σε ένα διαπολιτισμικό διάλογο.

7 & 8 Ιουνίου 2016 | Κεντρική Σκηνή | 18:00

Για περισσότερα >> https://www.sgt.gr/gre/SPG1662/