Η άποψη του Γιάννη Πετρίδη για την σειρά Vinyl

Η άποψη του Γιάννη Πετρίδη για την σειρά Vinyl

 

Είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς Vinyl. Μόνο τα τρία ονόματα που κρύβονται πίσω από την παραγωγή και την σκηνοθεσία είναι αρκετά για να μας προετοιμάσουν για μία μοναδική σειρά. Martin Scorsese, Mick Jagger και Terence Winter, του Boardwalk Empire.

 

Η σειρά αναφέρεται στην δισκογραφία της δεκαετίας του '70, πράγματι μία χρυσή εποχή, και σε μία από τις εταιρίες δίσκων που κυριαρχούσαν τότε.

 

Η υπόθεση είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, αλλά και μυθοπλασία.

 

Διευθυντής της δισκογραφικής εταιρίας που η βάση της είναι η Νέα Υόρκη, είναι ο πολύ καλός ηθοποιός Bobby Cannavale που προσπαθεί να την σώσει από την χρεωκοπία και να την πουλήσει στην Ευρωπαϊκή Polygram.

 

Αναφορές στα κλαμπ της Νέας Υόρκης που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διάδοση του ροκ σε εκείνη την δεκαετία και σε πολλά συγκροτήματα όπως οι Led Zeppelin και New York Dolls.

 

Παρ' όλο που εγώ απήλαυσα το πρώτο επεισόδιο που με ταξίδεψε σε μία εποχή που την ξέρω καλά εκ των έσω, έχω επιφυλάξεις αν συνεχισθεί έτσι και στα επόμενα, ότι το ευρύ κοινό που σήμερα δεν ασχολείται με την μουσική με τον τρόπο και το πάθος που είχε στις προηγούμενες δεκαετίες θα έχει πρόβλημα στην προσέγγιση.