Σαν σήμερα 1967 You Only Live Twice, 1985 A View To A Kill

Σαν σήμερα 1967 You Only Live Twice, 1985 A View To A Kill

Αποτελεί την 5η προσθήκη στη σειρά ταινιών Τζέιμς Μποντ και τον πρωταγωνιστικό ρόλο του φανταστικό πράκτορα της MI6 αναλαμβάνει για 4η φορά ο Σον Κόνερι. Είναι η πρώτη ταινία της σειράς που σκηνοθετήθηκε από τον Λιούις Γκίλμπερτ, ο οποίος αργότερα σκηνοθέτησε την ταινία Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977) και την ταινία Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: επίχειρηση κεραυνός (1979), με πρωταγωνιστή και στις δύο τον Ρότζερ Μουρ.

Το σενάριο γράφτηκε από τον Ρόαλντ Νταλ, και είναι βασισμένο χαλαρά στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1964 του Ίαν Φλέμινγκ. Είναι η πρώτη ταινία Τζέιμς Μποντ που απέρριψε το μεγαλύτερο μέρος της πλοκής του Φλέμινγκ, χρησιμοποιώντας μόνο μερικούς χαρακτήρες και τοποθεσίες από το βιβλίο ως υπόβαθρο για μια εντελώς νέα ιστορία.

Στην ταινία, ο Τζέιμς Μποντ αποστέλλεται στην Ιαπωνία όταν το πλήρωμα δύο διαστημόπλοιων, το αμερικανικό και το σοβιετικό αντίστοιχα, εξαφανίζονται μυστηριωδώς βρισκόμενα σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ κάθε έθνος κατηγορεί το άλλο εν μέσω Ψυχρού Πολέμου. Ο Μποντ ταξιδεύει κρυφά σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ιαπωνίας για να βρει τους δράστες και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ερνστ Σταύρο Μπλόφελντ, τον επικεφαλής της SPECTRE.

Aποκαλύπτεται για πρώτη φορά η εμφάνιση του Μπλόφελντ, ο οποίος ήταν προηγουμένως ένας μερικώς αόρατος χαρακτήρας. Η οργάνωση SPECTRE εργάζεται για την κυβέρνηση μιας ασιατικής δύναμης που δεν κατονομάζεται, αλλά υπονοείται ότι είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, για να προκαλέσει πόλεμο μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ιαπωνία, ανακοινώθηκε ότι ο Σον Κόνερι θα αποσυρόταν από τον ρόλο του Μποντ, αλλά μετά από απουσία μιας ταινίας, επέστρεψε και πάλι με την ταινία Τα διαμάντια είναι παντοτινά (1971) και αργότερα με την ταινία, που δεν ήταν παραγωγή της Eon Productions, το Ποτέ μη ξαναπείς ποτέ (1983).

Duran Duran - A view to a Kill

Video Url

 

You Only Live Twice (1967) 
 

Video Url