Μήνυμα Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: «Πες στον Ζελένσκι ότι θα τους τσακίσω»

Μήνυμα Πούτιν σε Αμπράμοβιτς: «Πες στον Ζελένσκι ότι θα τους τσακίσω»

«Πες του ότι θα τους τσακίσω», ήταν η απάντηση Πούτιν στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπρόμοβιτς όταν ο τελευταίος του παρέδωσε σημείωμα με τους όρους ειρήνευσης από τον Ζελένσκι, την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Ζελένσκι, την περασμένη εβδομάδα,ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, να «παγώσει» τις κυρώσεις κατά του Αμπράμοβιτς, προκειμένου αυτός να αναλάβει ρόλο «ειρηνοποιού».

΄Οπως αναφέρουν οι Times o ολιγάρχης αναχώρησε από την Κωνσταντινούπολη για να συναντήσει τον Πούτιν, κοντά στην Μόσχα.

Αλλά όταν δόθηκε το χειρόγραφο σημείωμα από τον Ουκρανό πρόεδρο που περιγράφει τους όρους ειρήνης, ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ξέσπασε με οργή.

Ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος λέγεται ότι ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου, συνάντηση που είχε κλείσει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Όπως είπε ο Καλίν, στην εφημερίδα Hurriyet,εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές σχετικά με το μέλλον της Κριμαίας - την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014 - και το Ντονμπάς, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται υπό την κατοχλη των Ρώσων.

Υπενθυμίζεται πως όπως έγινε γνωστό σήμερ από την ουκρανική κυβέρνηση, η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν νέο γύρο διαπραγματεύσεων στην Τουρκία. «Κατά τη σημερινή συνομιλία μέσω τηλεδιάσκεψης, αποφασίστηκε να διεξαχθεί ο επόμενος γύρος στην Τουρκία στις 28-30 Μαρτίου», δήλωσε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Αραχαμία στο Facebook.