Έπαιζε στο αυθεντικό ‘Godzilla’ το 1954, πέθανε ο Akira Takarada

Έπαιζε στο αυθεντικό ‘Godzilla’ το 1954, πέθανε ο Akira Takarada

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο ηθοποιός Akira Takarada, γνωστός για την συμμετοχή του στο Godzilla.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε χθες (17 Μαρτίου) σε tweet από την Toho Studios, την εταιρεία παραγωγής πίσω από την επιδραστική ταινία του 1954.

«Λυπούμαστε για τον θάνατο του Akira Takarada», αναφέρει το tweet. «Είθε η μνήμη του να συνεχίσει να εμπνέει τις ζωές πολλών θαυμαστών του Godzilla».

Η αιτία θανάτου δεν έχει αποκαλυφθεί.

Ο Takarada έπαιξε τον Hideto Ogata στο πρωτότυπο Godzilla, έναν ναύτη που συνεργάζεται με την ιαπωνική ακτοφυλακή αφού το τέρας βυθίζει ένα πλοίο. Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε επίσης στο αμερικανικό re-edit του 1956, Godzilla: King Of The Monsters με τον Raymond Burr.

Συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο franchise σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, με ρόλους στα Mothra vs. Godzilla του 1964, Godzilla vs Sea Monsters του 1966, Godzilla vs Mothra του 1992 και Godzilla: Final Wars του 2004.

Ο ηθοποιός γύρισε επίσης σκηνές για το ριμέικ του Godzilla στις ΗΠΑ το 2014, σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς, οι οποίες δεν συμπεριλήφθηκαν στην τελευταία ταινία.

Οι συμμετοχές του περιλαμβάνουν άλλες ταινίες με τέρατα όπως το King Kong Escapes του 1967 και το Half Human του 1955. Έκανε επίσης φωνή για την ιαπωνική μεταγλώττιση του χαρακτήρα Jafar στο Aladdin της Disney και τη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Kingdom Hearts.