Πέθανε ο τραγουδιστής της Σόουλ Syl Johnson

Πέθανε ο τραγουδιστής της Σόουλ Syl Johnson

Ο Syl Johnson, ο τραγουδιστής και καλλιτέχνης της σόουλ από το Σικάγο, του οποίου το κομμάτι «Different Strokes» του 1967 έγινε ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα τραγούδια στην ιστορία της hip-hop, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ο γεννημένος στο Μισισιπή, Τζόνσον ηχογραφούσε στη δισκογραφική Twilight/Twinight του Σικάγο τη δεκαετία του '60, απολαμβάνοντας μέτρια επιτυχία κατά τη διάρκεια της καριέρας του με σινγκλ όπως το "Come On Sock It to Me" Αφού μετακόμισε στη Hi Records του Willie Mitchell στη δεκαετία του '70, με έδρα το Μέμφις, ο Johnson είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία του ως τραγουδιστής με τη διασκευή του "Take Me to the River" το 1975.

Ωστόσο, η πιο γνωστή επίδρασή του στη μουσική θα ερχόταν με τη μορφή του τραγουδιού του "Different Strokes" του 1967

Στοιχεία από το "Different Strokes" θα ακουγόταν αργότερα στα "Fight the Power" και "Fear of a Black Planet" των Public Enemy, στο μπόνους κομμάτι "The Joy" του Kanye West και στο Watch the Throne των Jay-Z, στο "Shame" των Wu-Tang Clan. on a Nigga», το «Criminal Minded» των Boogie Down Productions, το «Talk Like Sex» των Kool G Rap και του Polo G, τραγούδια των Tupac Shakur, NWA, DOC, Das EFX και αμέτρητους ακόμη ράπερ.