Σήμερα ίσως τέλος στο σήριαλ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, νέο έγγραφο τον 'καίει'

Σήμερα ίσως τέλος στο σήριαλ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, νέο έγγραφο τον 'καίει'

Οι Αυστραλοί φοβούνται και επεισόδια μεταξύ Σέρβων και άλλων κατοίκων από χώρες όπως η Κροατία, Βοσνία, ενώ υπάρχουν και πολλοί που δεν συμφωνούν με την αντιεμβολιαστική στάση του

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο, το οποίο δικαίωσε χθες τον Νόβακ Τζόκοβιτς, έφερε στη δημοσιότητα κάποια έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ο Νόλε είχε δηλώσει στο Travel Declaration, πως δεν είχε ταξιδέψει τις τελευταίες 14 μέρες πριν το ταξίδι του στην Αυστραλία (6/1). Ωστόσο, βάσει των όσων αναφέρονται στα social media, ο Σέρβος ταξίδεψε από το Βελιγράδι στη Μαρμπέγια σε αυτό το διάστημα.

Όπως αναφέρουν τα αυστραλιανά ΜΜΕ, το θέμα αυτό απασχολεί πλέον την κυβέρνηση, που ψάχνει να βρει αν όντως ο 34χρονος τενίστας έκανε ψευδή δήλωση. Σε περίπτωση που ισχύει θα επιβαρυνθεί η θέση του στο θέμα της εκ νέου ακύρωσης της βίζας, ενώ θα απειλείται μέχρι και με 12μηνη φυλάκιση!

Αυτό που θα μπορούσε να τον γλιτώσει είναι ότι είπε στους ανθρώπους της συνοριακής αρχής ότι η Tennis Australia συμπλήρωσε τη φόρμα για εκείνον. Όπως και να ‘χει, υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έχει περάσει στα χέρια του υπουργού μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, που θα αποφασίσει αύριο (12/1) για την ακύρωση της βίζας του Τζόκοβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λόγοι που η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να απελαθεί ο Τζόκοβιτς δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους νόμους, αλλά και με τις επικείμενες εκλογές όπως αναφέρουν ορισμένα ΜΜΕ. Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Σκοτ Μόρισον, έχει πέσει πολύ και η ήττα στην εκδίκαση της υπόθεσης του Νόλε, ήταν ένα ακόμη χτύπημα.

Το να κάνουν πισωγύρισμα και να να του επιτρέψουν να μείνει, την ώρα που οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Πολιτεία της Βικτόρια λόγω των περιορισμών για τους ανεμβολίαστους θα προκαλέσει μεγαλύτερη οργή στον κόσμο. Οπότε αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο ο Χοκ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να διατάξει την απέλαση του Σέρβου τενίστα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην Αυστραλία, στην αίτησή του για εισαγωγή στην χώρα ο Σέρβος έχει κληθεί να απαντήσει κάποια στιγμή στην ερώτηση: "Έχετε ταξιδέψει 14 ημέρες πριν την πτήση σας στην Αυστραλία; Σημείωση: Το να δώσετε λάθος πληροφορίες είναι σοβαρό. Μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις." Σε αυτή την ερώτηση λοιπόν ο Νόλε έχει απαντήσει αρνητικά, δίνοντας έτσι ψευδή στοιχεία.