Τα νέα μέτρα: Αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση και τηλεργασία, από την άλλη εβδομάδα

Τα νέα μέτρα: Αλλαγές σε εστίαση, διασκέδαση και τηλεργασία, από την άλλη εβδομάδα

Στοχευμένα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού και ιδίως της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία θα «καταστεί κυρίαρχη», όπως τόνισε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

Οι χώροι διασκέδασης και η εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα, μόνο για εμβολιασμένους πελάτες και χωρίς την παρουσία όρθιων. Παράλληλα επιβάλλεται όριο 6 ατόμων ανά τραπέζι.

Για τη μουσική, θα ληφθούν αποφάσεις αργότερα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και την τήρηση των μέτρων.

Για τα γήπεδα αποφασίστηκε να λειτουργούν με πληρότητα στο 10% και με πλαφόν 1.000-2.000 θεατές. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Για τους εργαζόμενους εστίασης και νοσοκομείων καθίσταται υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95. Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών.

Όσον αφορά στον τομέα της εκπαίδευσης, αναστέλλεται η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών. Περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Η τηλεργασία επεκτείνεται στο 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

«Η πανδημία και η μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτή η άνοδος μας προβλημάτισε ιδιαίτερα αλλά σε συνδυασμό με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που δεν δείχνουν πίεση στο ΕΣΥ, αποφασίσαμε τα νέα μέτρα να ισχύσουν από τις 3/1/2022» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Κάνω έκκληση στους πολίτες και κυρίως στα νέα παιδιά, να αποφύγουν να έχουν επαφές με τους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Σε περίπτωση που μείνει η νόσηση σε αυτές τις ηλικίες, θεωρούμε ότι θα προστατέψουμε τους μεγαλύτερους και δεν θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ».

naftemporiki.gr