Bill Gates προειδοποιεί για Όμικρον – «Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»

Bill Gates προειδοποιεί για Όμικρον – «Μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας»

Να ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδιά του για τις γιορτές αναγκάστηκε ο Bill Gates, καθώς θεωρεί ότι μπαίνουμε στη χειρότερη φάση της πανδημίας.

Σε μια σειρά από tweets αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δισεκατομμυριούχος αποκάλυψε ότι σκοπεύει να ακυρώσει τα περισσότερα από τα σχέδια των διακοπών του και προειδοποίησε ο κόσμος «μπορεί να εισέλθει στη χειρότερη φάση της πανδημίας».

Υποστηρίζοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ταχύτερα από οποιονδήποτε ιό στην ιστορία, δήλωσε ότι ο μεγάλος άγνωστος παραμένει το πόσο μπορεί να μας αρρωστήσει η παραλλαγή.

«Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας μέχρι να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή. Ακόμα και αν είναι μόνο το μισό της σοβαρότητας της Δέλτα, θα είναι το χειρότερο κύμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, επειδή είναι τόσο μολυσματικό» τόνισε.

Αναφερόμενος στην Όμικρον γράφει: «Αν υπάρχουν καλά νέα εδώ, είναι ότι η Όμικρον κινείται τόσο γρήγορα που μόλις γίνει κυρίαρχη σε μια χώρα, το κύμα εκεί θα διαρκέσει λιγότερο από 3 μήνες. Αυτοί οι λίγοι μήνες μπορεί να είναι άσχημοι, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν λάβουμε τα σωστά μέτρα, η πανδημία μπορεί να τελειώσει το 2022».

Σημειώνεται πως τα τελευταία δύο χρόνια, ο Bill Gates έχει γίνει μια ισχυρή φωνή στην παγκόσμια αντίδραση στην πανδημία του κοροναϊού.

Ο Gates δεν έχει ιατρική εκπαίδευση και δεν είναι επιδημιολόγος, αλλά καθιέρωσε τον θεραπευτικό επιταχυντή COVID-19 το 2020 και, μέσω αυτού έχει δεσμεύσει πάνω από 1,75 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της COVID-19.

Επίσης, συνομιλεί συχνά με τον Δρ. Άντονι Φάουτσι, τον διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων και τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του αμερικανού προέδρου.