Ο Παπανδρέου, αν αγαπάει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο

Ο Παπανδρέου, αν αγαπάει το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να αποσυρθεί από τον δεύτερο γύρο

Ο Παπανδρέου βραχυπρόθεσμα έχει τις καλύτερες προοπτικές να ανεβάσει το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ και να το πάει, στις 2 επόμενες εκλογές, αν γίνουν κοντά η μία με την άλλη σε ένα ποσοστό που είναι απίθανο να περάσει το 12%-14% ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση.

Ο Ανδρουλάκης ίσως δεν εντυπωσιάσει άμεσα με τις επιδόσεις του αλλά ελέγχει όπως φαίνεται τον μηχανισμό του κόμματος και είναι δύσκολο να μην περάσει το 50% στον δεύτερο γύρο.

Ο Παπανδρέου έχει διατελέσει πρωθυπουργός, η ιστορία θα κρίνει τις επιδόσεις του, όχι οι φανατικοί που δεν τον συμπαθούν και δεν χρειάζεται να μπει σε μία διαδικασία που θα προκαλέσει φθορά στο κόμμα που αγαπάει, αλλά και τον εαυτό του, μία τέτοια κίνηση θα τον ανεβάσει πολύ στα μάτια των φίλων του κόμματος, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων.

Στον δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι δεν θα περάσουν μάλλον τους 200.000 και ο καιρός δεν θα είναι σαν τον χθεσινό. Δεν είναι μόνο αυτοί που ψήφισαν Λοβέρδο, είναι και οι άλλοι 3 υποψήφιοι, δεν μπορώ να ξέρω τους συσχετισμούς στο κόμμα τους, αλλά πιστεύω ότι οι του Γερουλάνου και Καστανίδη, θα ψηφίσουν πιο πολύ Παπανδρέου, ενώ οι του Χρηστίδη τον Ανδρουλάκη, όσο για αυτούς που ψήφισαν Λοβέρδο τους βλέπω μισούς μισούς, οπότε θα βγει ο Ανδρουλάκης, ας βάλει την αγαπημένη του μουσική και ας το σκεφτεί γρήγορα, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, βέβαια αυτοί θα κάνουν και τις μετρήσεις τους και θα αποφασίσουν.

Κώστας Ζουγρής

ΥΓ Άντε έχουμε χάσει τους φίλους του ροκ, τους αντιεμβολιαστές, των Queen και αρκετούς άλλου, ας χάσουμε τώρα και τους φίλους του Παπανδρέου, ήδη έχουμε χάσει Συριζαίους και Νεοδημοκράτες γιατί πιστεύουν ότι υποστηρίζουμε τους αντιπάλους τους.