Μερικοί κάνουν την πλάκα τους με την δήθεν επανάσταση, αλλά ο κόσμος πεθαίνει και η κάθε ΜΕΘ κοστίζει καθημερινά 3-8 χιλιάδες ευρώ

Μερικοί κάνουν την πλάκα τους με την δήθεν επανάσταση, αλλά ο κόσμος πεθαίνει και η κάθε ΜΕΘ κοστίζει καθημερινά 3-8 χιλιάδες ευρώ

Οι ανεμβολίαστοι κάνουν την πλάκα τους με την δήθεν επανάσταση, αλλά ο κόσμος πεθαίνει και η κάθε ΜΕΘ κοστίζει καθημερινά 3-8 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 2-5 εκατομμύρια Ευρώ που τα πληρώνουμε όλοι μας με τους φόρους, όχι ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας ή ο Βελόπουλος.

Όσοι παρακολουθούν την διεθνή ειδησεογραφία θα έχουν διαπιστώσει ότι δεν αποκλείεται να έχουμε προσεχώς υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο για τους μεγαλύτερους από 60 ετών. Εκτός και αν γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και εκλεγεί κανένας άλλος στιβαρός ηγέτης που θα μεταπείσει τους Ευρωπαίους και θα τους αναγκάσει να μην κάνουν αυτά που προσπαθεί να τους επιβάλει ο κακός Μητσοτάκης πρεσβευτής του Covid 19 στην Ευρώπη.

Πάντως ο χορός των νεκρών και η αύξηση στις ΜΕΘ καλά κρατεί και η οικονομία πάει όλο και πιο χάλια, η Βλακ Friday δεν πήγε καλά, η εστίαση έχει προβλήματα, όπως και το εμπόριο και άλλοι τομείς, όλοι είναι επιφυλακτικοί και κρέμονται από τις εξελίξεις στον κορονοϊό.

Οι επαναστάτες που βαρέθηκαν τις διαμαρτυρίες στον δρόμο και τις κάνουν τώρα στο διαδίκτυο είναι φανατικοί της άποψης ότι ο Έλληνας δεν υποκύπτει σε τίποτα, είναι ο πιο μάγκας στον πλανήτη.

Κώστας Ζουγρής

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 89, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.325 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 704 (61,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 558 (79.26%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (20,74%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.533 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 453 (ημερήσια μεταβολή -10,65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 458 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΑΠΕ-ΜΠΕ