Πέθανε ο καλός ηθοποιός Dean Stockwell

Πέθανε ο καλός ηθοποιός Dean Stockwell

Ο ηθοποιός Dean Stockwell, ο οποίος είχε μια καριέρα στην υποκριτική που διήρκεσε πάνω από 70 χρόνια, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Dean Stockwell ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τη συμμετοχή του ως ναύαρχος Al Calavicci στην εμβληματική σειρά "Quantum Leap". Ο 85χρονος πέθανε στο σπίτι του από φυσικά αίτια, το πρωί της Κυριακής, επιβεβαίωσε στο TMZ εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο ηθοποιός, ο οποίος είναι γνωστός μέσα από τους δεκάδες ρόλους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, στην διάρκεια της ζωής του κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες Emmy, ενώ έλαβε και το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στις Χρυσές Σφαίρες του 1990.

Eίχε εμφανισθεί στις ταινίες Anchors Aweigh με Frank Sinatra και Gene Kelly; Kim με τον Errol Flynn; Gentleman’s Agreement, που του χάρισε Χρυσή σφαίρα; και στην ταινία του 1948 The Boy with the Green Hair.

Ήταν υποψήφιος για όσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία Married to the Mob και είχε κερδίσει 2 βραβεία στις Κάννες για τους ρόλους του στις ταινίες Compulsion, το 1959 και το

1962 για το Long Day’s Journey into Night, Αξέχαστος ο ρόλος του στο Blue Velvet όπου έκανε πως τραγουδούσε το In Dreams.