Επεισόδια στην πορεία των αντιεμβολιαστών στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα γύρω από το δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση αντιεμβολιαστών και ατόμων που διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων και νερού από τους «Αίαντες».

Μάλιστα, από τα επεισόδια έχει τραυματιστεί στο κεφάλι μία γυναίκα.

Επίσης, από τις μολότοφ που πέταξαν οι διαδηλωτές πήρε φωτιά ο κήπος στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

«Εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές -ελάχιστοι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες και ουδείς κρατούσε αποστάσεις- που μαζεύτηκαν στον Λευκό Πύργο κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν… ευφάνταστα συνθήματα κατά του εμβολιασμού («εεε, οοο, πάρτε το εμβόλιο και φύγετε από δω»), της κυβέρνησης και των Μέσων Ενημέρωσης.

Στο σημείο βρέθηκαν και φυλλάδια του νέου κόμματος του καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Πάντως, οι αντιεμβολιαστές δεν φαίνεται να ξεπερνούν τους 1.000, αριθμός αισθητά μικρότερος σε σχέση με αυτόν που αναμένονταν.

Ένας διαδηλωτής, δε, πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και εκείνος αντιστάθηκε, ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

Ένταση και στην πορεία των συνδικάτων
Μικροένταση σημειώθηκε, επίσης, μετά το τέλος της πορείας των συνδικάτων.

Όταν η πορεία έφτασε στην Καμάρα, πετάχτηκε μια φωτοβολίδα, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται παρατεταγμένα στο σημείο.

Στο σημείο βρίσκονται τώρα λίγοι διαδηλωτές και προς το παρόν επικρατεί ηρεμία.

In.gr