a 111

 

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για το θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η οποία είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί.

Από την εισαγγελία διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντός τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής.

Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.

 

Αρνούνταν να διασωληνωθεί
Η εν λόγω ασθενής, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, δεν είχε πειστεί ότι ο κοροναϊός είναι θανατηφόρος ιός και μάλιστα έφτασε σε σημείο να κατηγορεί τους γιατρούς ότι θέλουν να τη… σκοτώσουν μέσω διασωλήνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αναρτήσει και στα social media, όταν είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε, άρχισε να αντιδρά και να αρνείται να συμμορφωθεί στην αγωγή. Μάλιστα, όρισε και δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της να μην διασωληνωθεί.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Συνήθως, σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του ο ασθενής και γι’ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη, όπως κι έγινε.

 

Τι έγραφε στο ΦΒ

 

Την 1η Αυγούστου η Α. ανέβασε στο ΦΒ το παρακάτω σχόλιο:

…"Καλό μήνα με υγεία για όλο τον κόσμο. Ψυχραιμία και κοινή λογική. Μην τους κάνουμε το χατίρι και σκοτωθούμε μεταξύ μας, αλλά ούτε να τρελαθούμε και να το βάλουμε κάτω.

Πλύση εγκεφάλου και τρομολαγνεία αυτοί, όλα πουτάνα και τρέλα με κορδέλα εμείς. Παγωτά, μπύρες και βουτιές, αυτός είναι ο Αύγουστος. Πολλά φιλιά...

Πάλι καλά που δεν μας είπαν πως ο καύσωνας να πλήξει μόνο τους ανεμβολίαστους…"

Στις 13 Αυγούστου ανέβασε το παρακάτω μήνυμα: "Διπλό χτύπημα για εμάς σήμερα. 1ον είμαι θετική και με την βούλα. Όχι ότι θα πεθάνουμε κιόλας αλλά ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, ελαφρύ φαγητό και καραντίνα (το σεξ κομμένο)…" Το δεύτερο χτύπημα αφορά στο σκύλο της…

 


Στις 21 Αυγούστου ανέβασε το παρακάτω μήνυμα: "Βοήθεια. Με διασωληνώνουν ενάντια στην θέληση μου. ….( ακολουθεί όνομα, νοσοκομείο και αριθμός δωματίου…) Ενημερώστε όποιον μπορεί να με βοηθήσει…".

Λίγες μέρες αργότερα ο σύζυγος ανέβασε ένα post όπου μεταξύ άλλων ανέφερε "Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς…"

Στο ίδιο post κάποιος σχολίαζε: "Θεός σχωρέστην, τουλάχιστον δεν έκανε το εμβόλιο και πέθανε υγιής…"