Η σπαρακτική κραυγή μιας ηλικιωμένης - Η εικόνα αποτυπώνει όλη την οδύνη των κατοίκων της Β. Εύβοιας

Η σπαρακτική κραυγή μιας ηλικιωμένης  - Η εικόνα αποτυπώνει όλη την οδύνη των κατοίκων της Β. Εύβοιας

Η φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη, που κάνει το γύρο του διαδίκτύου, αποτυπώνει την απόγνωση των κατοίκων της Εύβοιας μπροστά στην πύρινη καταστροφή.

Ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Κωνσταντίνος Τσακαλίδης SOOC, συγκλονίζει με το στιγμιότυπο που μεταφέρει μέσα από το φωτογραφικό του φακό από τη βόρεια Εύβοια, μια περιοχή που τα πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται για έβδομη συνεχόμενη μέρα.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, με το ένα χέρι της στο στήθος και το βλέμμα της να κοιτά σπαρακτικά το γεμάτο καπνούς ουρανό, απομακρύνεται από το σπίτι της, που το έχουν περικυκλώσει οι φλόγες, στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια.

goyves ilikiomenia

Η εικόνα αποτυπώνει όλη την οδύνη των κατοίκων της βόρειας Εύβοιας, που, μέρες τώρα, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, τους κόπους και τις αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής. Η εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής 8 Αυγούστου, από τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, κάνει το γύρο του διαδικτύου και συγκινεί. Πολλοί μάλιστα, παραλληλίζουν την εικόνα με τον πίνακα του Μουνκ, την «Κραυγή».

Μια ηλικιωμένη κυρία σε απόγνωση, καθώς εγκαταλείπει το σπίτι της, την ώρα που πλησιάζουν οι φλόγες, στο χωριό Γούβες, στη βόρεια Εύβοια. © Κωνσταντίνος Τσακαλίδης/ SOOC

the scream 10