Η οργή των πολιτών είναι τεράστια

Η οργή των πολιτών είναι τεράστια

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση κατάφερνε να ξεπερνά κάθε μεγάλη δυσκολία όπως η πανδημία, το μετανσστευτικό, η κρίση με τις Τουρκικές προκλήσεις, τις επιπτώσεις που είχαν τα αλλεπάλληλα lockdown στην οικονομία, την φθορά που προκαλεί ο χρόνος και έδειχνε ότι θα μπορούσε να επιλέξει να κάνει εκλογές όποτε ήθελε.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ που έβλεπε όλες τις προσπάθειες του να πλήξει την κυβέρνηση να αποτυγχάνουν, τώρα τα δίνει όλα με επιθέσεις στο διαδίκτυο από απλούς ανθρώπους, αλλά και κάποιους που έχουν μια αναγνωρισιμότητα και μόνιμα κριτικάρουν αρνητικά πρωθυπουργό και κυβέρνηση, χωρίς όμως να έχουν και επιτυχία.

Μέχρι τώρα θα μπορούσα να πω ότι όλες αυτές οι επιθέσεις λειτουργούσαν θετικά για την Νέα Δημοκρατία αφού συνήθως ήταν επιθέσεις που δεν είχαν λογική, απλά ήταν κατευθυνόμενες από ένα πολιτικό φανατισμό που δεν έβρισκε αποδέκτες.

Τώρα όμως η φωτιά έδωσε στην αντιπολίτευση την ευκαιρία να ενωθεί με δυσσαρεστημένους από όλα τα κόμματα, αφού οι φωτιές δεν ξεχωρίζουν οπαδούς κομμάτων.

Όσα και να τάξει τώρα ο Μητσοτάκης η τάση δεν μπορεί να αναστραφεί εύκολα και η οργή του κόσμου μοιραία θα του προκαλέσει αυτό που διαφορετικά θα ερχόταν στην επόμενη τετραετία.

Θα μπορέσει να ξεπεράσει την οργή του απλού πολίτη; ο χρόνος στις επόμενες εβδομάδες θα μας το δείξει. και δεν είναι σίγουρο ότι από αυτή την αναταραχή θα ωφεληθεί μόνο ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Ζουγρής