Η Ελλάδα θα καταντήσει σαν τα χωριά της, θα ερημώσει από τους Έλληνες

Η Ελλάδα θα καταντήσει σαν τα χωριά της, θα ερημώσει από τους Έλληνες

Αν και ο κορωνοϊός έβαλε φρένο στην μετανάστευση πολλών νέων στο εξωτερικό, η αποκατάσταση των ξένων οικονομιών θα αποσπάσει στο άμεσο μέλλον ακόμα πιο πολλούς από τους νέους μας, αλλά και μεγαλύτερους αφού η οικονομία μας δύσκολα θα σηκώσει κεφάλι αφού για να γίνει αυτό πρέπει να γίνουν άμεσα επαναστατικές αλλαγές τις οποίες κανείς δεν θέλει να κάνει, αλλά ούτε και θα αποδεχθεί εύκολα.

Διάβασα πριν από μέρες σε εφημερίδα φιλική προς την αντιπολίτευση για μια νεαρή 10χρονη Αφγανή που αν ερχόταν στην Ελλάδα, οι λιμενικοί έγραφε ο συντάκτης θα την απωθούσαν και δεν θα μπορούσε να μπει στην χώρα μας.

Ο αρθρογράφος με όσα γράφει είναι σαν να μας λέει ότι και 2.000.000 Αφγανοί, άλλοι τόσοι Σομαλοί και γενικά όποιος ξένος ήθελε, θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα μας που όπως ίσως νομίζει έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει όλο τον πλανήτη αφού έχει λύσει όλα της τα προβλήματα και είναι ανώτερη και από την Ελβετία σε οικονομική αυτάρκεια.

Όλες οι κυβερνήσεις για να πάρουν τις επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και να συντηρούν τα φτωχαδάκια των ΜΚΟ, άφησαν να έρχονται εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι

Βέβαια έχει το δίκιο του μια και 3 είναι οι βασικοί τομείς στους οποίους έχουμε ανάγκη από εργατικά χέρια, ο τουρισμός, οι αγρότες και ο κατασκευαστικός κλάδος. Στους 2 τελευταίους δουλεύουν μόνο ξένοι ενώ η ζήτηση για εργατικά χέρια είναι μεγάλη, αλλά και στον τουρισμό δεν είναι λίγοι οι ξένοι που ασχολούνται και μάλλον περισσότεροι των Ελλήνων.

20% η ανεργία, αλλά δεν πάνε να δουλέψουν σ' αυτές τις δουλειές.

Έχετε πάει στην κεντρική αγορά και εκεί ξένοι, οι Έλληνες απαξιούν να δουλέψουν σ' αυτές τις δουλειές που χάρισαν πλούτο στους γονείς μας και απέκτησαν την δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Τώρα όλοι θέλουν να γίνουν φοιτητές, έστω και με μηδενική βαθμολογία, σε μια χώρα που θα χρωστάει για τα επόμενα 100 χρόνια, αν όχι περισσότερο.

Κώστας Ζουγρής