Τραγική η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας – Πολίτες φεύγουν με ferry boat, έγκυες εκλιπαρούν για βοήθεια

Τραγική η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας – Πολίτες φεύγουν με ferry boat, έγκυες εκλιπαρούν για βοήθεια

Φωτιά στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη μαίνεται από χθες Τρίτη (3/8/2021) η πυρκαγιά και στην περιοχή Μυρτιά στη Λίμνη Ευβοίας. Εκκενώθηκαν και οι οικισμοί Ροβιές και Παλαιοχώρι. Οι Ροβιές είναι παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός στον Δήμο, μετά το Μαντούδι και τη Λίμνη.

Πολίτες έχουν αποκλειστεί από τη φωτιά και υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταφερθούν με καράβι.

Υπάρχουν έγκυες, μωρά και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τον καπνό. Στις Ροβιές αυτή την ώρα υπάρχει ferry boat για να μεταφέρει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί.

«Τραγικές οι καταστάσεις που ζούμε. Η καταστροφή είναι τεράστια. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μας συμβαίνει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σταμούλος, στην ιστοσελίδα evima.gr.

Έκκληση να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο Φάνης Σπανός, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε να κηρυχτεί ο δήμος Ελυμνίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διάστασης που έλαβε η πυρκαγιά.

Η καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά είναι τεράστια, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 150 καμένες κατοικίες.

«Πυροσβέστες, αστυνομικοί, εθελοντές, τα στελέχη του δασαρχείου, της περιφέρειας και του δήμου έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα για να συγκρατήσουν τις φλόγες. Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ και δύσκολο δρόμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Ελεύθερος Τύπος