Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού - Εκκενώθηκαν περιοχές

Φωτιά στη Ρόδο: Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού -  Εκκενώθηκαν περιοχές

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός λειτουργίας βρίσκονται και τα δύο εργοστάσια της ΔΕΗ στο νησί. Η φωτιά αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση λόγω των ανέμων. Μήνυμα από το 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση του χωριού Ψίνθος.

Συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θεολόγου στη Ρόδο.

Για την αντιμετώπισή της έχουν κινητοποιηθεί μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές καθώς και δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού. Μέχρι αυτή την ώρα παρά τις προσπάθειες, η πυρκαγιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο και υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση, εξαιτίας της έντασης των ανέμων που δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης.

Η μάχη για την κατάσβεση συνεχίζεται και οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της Κοιλάδας των Πεταλούδων από επισκέπτες και προσωπικό. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα. Οι κάτοικοι των χωριών Μαριτσά και Δαματριά έχουν ενημερωθεί για το μέτωπο της πυρκαγιάς. Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την προληπτική εκκένωση των χωριών.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Φωτιά και στο Αγρίνιο

Εντολή για την προληπτική εκκένωση των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, δόθηκε από την Πυροσβεστική, λόγω πυρκαγιάς που καίει δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, του Δήμου Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 50 πυροσβέστες με 16 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά και στο Σουφλί

Εξάλλου, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοτρωνιά του δήμου Σουφλίου. Επί τόπου βρίσκονται 57 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Βελτιωμένη εικόνα στην Αιγιάλεια

Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας, αλλά εξακολουθεί να παραμένει σε εξέλιξη.