Ένα μεγάλο μπράβο στην Αγγλία και τον προπονητή της!

Ένα μεγάλο μπράβο στην Αγγλία και τον προπονητή της!

Τελείωσε το Ευρωπαϊκό κύπελλο και κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο με την παρουσίαση αρκετών αγώνων που προκάλεσαν μεγάλο ενδιαφέρον στους φίλους του ποδοσφαίρου και έβαλαν παρακαταθήκη για ένα αισιόδοξο μέλλον παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

Ο τελικός βρήκε νικήτρια την Ιταλία και μερίδα φιλάθλων να επικρίνει την ομάδα της Αγγλίας για την εμφάνιση της στον τελικό και τα 'λάθη' του προπονητή για την επιλογή των παικτών που κτύπησαν τα πέναλτι.

Χθες πριν από τον αγώνα συζητούσα με τον Πετρίδη και άλλους φίλους και τους έλεγα ότι θα ήταν απίθανο να χάσει αυτή η Ιταλία από τους Άγγλους και η εξέλιξη του παιχνιδιού με δικαίωσε, οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι.

Όμως όπως εξελίχθηκε ο αγώνας θα μπορούσε να πάρει το κύπελλο η οποία, αν δεν νομίζω να έχει τους παικταράδες που είχε παλαιότερα, είχε μια καλή ομάδα που έχασε το κύπελλο στην τυχερή συνήθως διαδικασία των πέναλτι.

Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτός ο προπονητής την έφερε στον τελικό ενός μεγάλου θεσμού όπως είναι το Ευρωπαϊκό κύπελλο και είναι μόλις η πρώτη φορά που φτάνουν οι Άγγλοι σε τελικό ενός από τους δύο μεγάλους θεσμούς μετά το 1966 αυτό γράφτηκε στο ενεργητικό τους και είναι σημαντικό, δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε και οι Άγγλοι μπορεί να στεναχωρήθηκαν, αλλά το αποδέχτηκαν.

Κώστας Ζουγρής