Ο Αρειος Πάγος: εισαγγελική έρευνα για τον αστυνομικό Στ. Μπαλάσκα, είπε ότι οι δικαστές αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες

Ο Αρειος Πάγος: εισαγγελική έρευνα για τον αστυνομικό Στ. Μπαλάσκα, είπε ότι  οι δικαστές αφήνουν ελεύθερους τους εγκληματίες

Το ερώτημα είναι αυτούς που διαβάζουμε στην ειδησεογραφία ότι είχαν συλληφθεί άλλες 100 φορές ποιος τους αφήνει ελεύθερους, εκτός και αν τα ΜΜΕ λένε ψέματα, όπως και οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα, στις οποίες, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», ενώ έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα.

Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μετά τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα το περασμένο Σάββατο σε τηλεοπτικό σταθμό, διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης τα οποία αναφέρονταν στις δηλώσεις αυτές, όπως και απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των όσο είπε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο αντεισαγγελέας υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κ.λπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Στους ισχυρισμούς Μπαλάσκα έντονα αντέδρασε η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με μια σκληρή ανακοίνωσή της, στην οποία έκανε λόγω για «ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας».

Αναλυτικότερα, η ΕΔΕ στην ανακοίνωσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου, ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media. Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Τέλος, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.