Εμβολιασμοί: Οι 5 περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Εμβολιασμοί: Οι 5  περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Εμβολιασμοί - Πρόγραμμα «Ελευθερία»: Ποιες είναι οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη.

Στις περιοχές - Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίες έχουν τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη, αλλά και στις περιοχές που βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο εμβολιασμών αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς «έκρουσε καμπανάκι» στους κατοίκους και τους επισκέπτες τεσσάρων περιοχών, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου, τη στιγμή που στην Ελλάδα έχουμε ύφεση του κορωνοϊού. Πρόκειται για τις περιοχές της Καλαμάτας, της Νάξου, της Ρόδου και της Κατερίνης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στις περιοχές που παρατηρείται μειωμένη προσέλευση για τον εμβολιασμό των πολιτών και αποκλίνουν από το μέσο όρο. Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι: η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα.

Κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται ακόμη 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας. Είναι οι Περιφερειακές Ενότητες: Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

via .athensvoice.gr/