Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιον να πιστέψει ο εισαγγελέας, αυτές που καταγγέλλουν βιασμό ή την σύζυγο του;

Πέτρος Φιλιππίδης: Ποιον να πιστέψει ο εισαγγελέας, αυτές που καταγγέλλουν βιασμό ή την σύζυγο του;

Το παρασκήνιο πίσω από την απόλυτη στήριξη
Σύμφωνα με πληροφορίες του PatKiout, η Ελπίδα Νίνου στήριξε στις δικαστικές και μόνο αρχές τον Πέτρο Φιλιππίδη, κατόπιν μεταξύ τους συμφωνίας.

Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω ιστοσελίδα, οι συμφωνία αναφέρει ότι καταθέτοντας πράγματα που ουσιαστικά στην πλειοψηφία τους ο ίδιος της τα είχε αναγκαστικά εκμυστηρευτεί όταν συνέβαιναν (γιατί γίνονταν πράγματα μπροστά της με επαφές και τηλέφωνα και όπως δήλωσε ο ίδιος ο ηθοποιός ήταν ενήμερη ακόμη και για την ερωτική του σχέση με γνωστή πρωταγωνίστρια), θα της παραχωρούσε τα πάντα.

Ειδικά, δε, σε περίπτωση προφυλάκισης. Και ο γνώμονάς του, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα είναι ο μοναχογιός τους που έχει πληγωθεί βαθιά.

Ο ηθοποιός επιθυμεί να τους απαλλάξει από την παρουσία του εάν καταδικαστεί για το καλό τους και να τους εξασφαλίσει στο έπακρο διότι και το αξίζουν και το δικαιούνται. Η Ελπίδα Νίνου γνωρίζει πως είναι ευαίσθητη και πως μπορεί κάποια στιγμή να τον συγχωρέσει, ωστόσο αυτή τη στιγμή, με τις πληγές να είναι νωπές, το ότι όμως κατέθεσε κάποια πράγματα υπέρ του δεν σημαίνει ότι δεν έχει κλονιστεί ή ότι τον έχει συγχωρέσει για όλα όσα ο ίδιος ο Φιλιππίδης παραδέχτηκε πως της έχει κάνει.

Δείτε τα κυριότερα σημεία της κατάθεσής της
Όσον αφορά στην καταγγελία για βιασμό, στο θέατρο Ήβη το 2008, η Ελπίδα Νίνου κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής: «Την καταγγέλλουσα τη γνώρισα από τη μητέρα της, η οποία ήταν ηθοποιός και τη σύστησε στον σύζυγό μου ο κ. Μπιμπίλας για να τη βοηθήσει να βρει δουλειά λόγω του ότι είχε οικονομικές δυσκολίες και αντιμετώπιζε προβλήματα και στην προσωπική της ζωή. Όντως, ο σύζυγός μου την προσέλαβε στην παράσταση σε έναν μικρό ρόλο και έμεινε τρεις σεζόν και εν συνεχεία συνέχισε και σε άλλη παράσταση. Εκεί ο σύζυγός μου γνώρισε την καταγγέλλουσα. Η δική μου σχέση με τη μητέρα της ήταν πολύ καλή, ήμουν προστατευτική μαζί της και της συμπαραστεκόμουν.

Το 2007 η μητέρα της ζήτησε από τον Πέτρο να γίνει ηθοποιός, αλλά επειδή είχε χάσει την εξεταστική περίοδο, ζήτησε από τον άντρα μου να τη βοηθήσει, όπως και έγινε, με την εγγραφή της στη σχολή όπου δίδασκε ο ίδιος μέχρι τα Χριστούγεννα του 2007, οπότε και έφυγε. Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία.

Επίσης, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, είχε σχεδόν καθημερινή παρουσία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση, με την δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της. Γι’ αυτό το λόγο κάποιες γυναίκες ηθοποιοί της παράστασης μου είχαν εκφράσει παράπονα. Του 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο το σύζυγό μου. Συγκεκριμένα, στις διακοπές, το καλοκαίρι κατάλαβα ότι του τηλεφωνούσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και όταν ρώτησα τον Πέτρο γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγος μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν για αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Όσον αφορά τον ισχυρισμό της, ότι συναντήθηκε με τον Πέτρο στο γραφείο εταιρίας παραγωγής στην Αθήνα, θέλω να σημειώσω ότι ο σύζυγος μου δεν είχε κλειδιά γι’ αυτό το γραφείο.

Τον εγκαταλείπουν και οι μάρτυρες υπεράσπισης
Στις αρχές Ιουνίου αναμένεται να κληθεί σε απολογία ο Πέτρος Φιλιππίδης για τη βαρύτατη δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Ο ηθοποιός αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία και στη συνέχεια θα παράσχει το απολογητικό του υπόμνημα, ενώ θα δώσει και προφορικές εξηγήσεις.

In.gr