Στον τελικό του Champions League η Τσέλσι, απέκλεισε την Ρεάλ

Αγγλική υπόθεση ο τελικός

Ο Τόμας Τούχελ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην προπονητική «σκακιέρα» του χθεσινού (5/5) δεύτερου ημιτελικού του Champions League. Με εξαιρετική τακτική προσέγγιση, Γερμανός τεχνικός περιόρισε στο ελάχιστο τα «αστέρια» της Ρεάλ Μαδρίτης και με τα δύο γκολ που πέτυχε σε οργανωμένες επιθέσεις η Τσέλσι, πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Τούχελ τήρησαν κατά γράμμα τις οδηγίες του έμπειρου τεχνικού, ο οποίος έχει πάρει τον... αέρα του Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Γερμανός προπονητής έχει βελτιώσει εντυπωσιακά την αμυντική λειτουργία των Λονδρέζων, ενώ αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό τις επιθετικές αρετές της ομάδας του, στοιχεία που καθιστούν την Τσέλσι δυσκολοκατάβλητη. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο «Ζιζού», δεν κατάφερε να βρει... αντίδοτο στις «παγίδες» του Γερμανού προπονητή, σε κανέναν από τους δύο ημιτελικούς.

Και μοιραία, επεκτάθηκε το αήττητο σερί του Τούχελ, με αντίπαλο τον Γάλλο κάτοχο τριών τροπαίων Champions League με τους Μαδριλένους. Οι δύο προπονητές, έχουν συναντηθεί έξι φορές για την κορυφαία διοργάνωση και ο Γερμανός μετρά δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες: