Έκπληξη: Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Έκπληξη: Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωρίστηκαν το 1987, σε ένα δείπνο για υπαλλήλους της Microsoft. Ο Μπιλ Γκέιτς τότε ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος, είχε γίνει μόλις λίγους μήνες πριν ο νεαρότερς δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σε ηλικία 31 ετών. Σε ότι αφορά στη γνωριμία τους η Μελίντα Γκέιτς είχε αποκαλύψει ότι ο Μπιλ Γκέιτς «χρειάστηκε αρκετούς μήνες μέχρι να εκδηλωθεί». Ο Μπιλ Γκέιτς αφού… στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου σε έναν μαυροπίνακα, όπως το ζευγάρι έχει αποκαλύψει, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Μελίντα και το 1994 παντρεύτηκαν στη Χαβάη.

Η ανακοίνωση, που ανάρτησε ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σημειώνει ότι «ζητάμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένεια μας, καθώς αρχίζουμε μια καινούργια πλεύση στην ζωή μας».

Οι Γκέιτς, που έχουν τρία παιδιά, ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν να «συνεργάζονται για το ίδρυμά τους», ενώ δεν είπαν τίποτα για τους λόγους που τους ώθησαν να χωρίσουν.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία στα 124 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βρίσκεται πίσω από δύο άλλους Αμερικανούς, τον Τζεφ Μπέζος και τον Έλον Μασκ και τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό, και μπροστά από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκεμπεργκ.