Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά στα 3 εκατ. εμβολιασμούς - Τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τα 5 εκατ.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαστε κοντά στα 3 εκατ. εμβολιασμούς - Τέλη Μαΐου μπορούμε να φτάσουμε τα 5 εκατ.

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, ήδη η χώρα φτάνει τους 3.000.000 εμβολιασμούς και αν τηρηθεί το σχέδιο, στα τέλη Μαΐου, μπορεί να φτάσουμε τους 5.000.000 εμβολιασμένους πολίτες.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και η χώρα υποβάλει επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πραγματική οικονομία διαβλέπει το τέλος αυτής της δοκιμασίας και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

«Κάθε νέο βήμα μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, δηλαδή με συνεχή self-test, με αποστάσεις, με μάσκα, με ατομική υγιεινή. Ώστε ό,τι ανοίγει στη χώρα να μη χρειαστεί να ξανακλείσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η όποια δραστηριότητα ανοίγει να μην ξανα κλείνει.

Σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποδίδει στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας.

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε πως «αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων σας και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Οι εξαγωγές αναθερμαίνονται, σημειώθηκε μια μικρή βελτίωση στο εξωτερικό ισοζύγιο, και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα οικονομικά στοιχεία του α΄ τριμήνου του 2021 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Ενώ και αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων σας και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ