Bill Gates: «Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους.»

Bill Gates: «Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους.»

Στην πιθανότητα να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις αναφέρθηκε ο Bill Gates, ενώ για ακόμη μια φορά «ξεσπάθωσε» κατά των αρνητών της πανδημίας.

Καθώς οι μεταλλάξεις κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, ενώ αποδεικνύονται δυνατοί «αντίπαλοι» του εμβολίου, ο γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο δισεκατομμυριούχος πρότεινε το ενδεχόμενο λήψης τρίτης δόσης.

«Το ερώτημα τώρα είναι, πρέπει απλώς να έχουμε ένα από τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια με πολύ υψηλή κάλυψη, χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση του ίδιου εμβολίου ή ένα άλλο τροποποιημένο εμβόλιο;» διερωτήθηκε σε συνέντευξή του στο CBS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, και οι πέντε εταιρείες που αναπτύσσουν σήμερα τα εμβόλιά τους στις ΗΠΑ εργάζονται ήδη πάνω στην ενίσχυσή τους με στόχο να καταπολεμήσουν τις απειλές από τις μεταλλάξεις. Όπως είπε, ενδέχεται να χρειαστεί «βελτιωμένο εμβόλιο» για τον επαρκή περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού, σε όλες τις μορφές του, τα επόμενα χρόνια.

«Πιθανώς όχι ετησίως, αλλά όσο είναι εκεί έξω, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς να μην το διαδίδουν ο ένας στον άλλο»» τόνισε.

Επίθεση στους συνωμοσιολόγους

Παράλληλα, ο Bill Gates χαρακτήρισε τους συνωμοσιολόγους και τους αρνητές των εμβολίων ως «τρελούς» και «διαβολικούς».

«Μου είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να θέλω να παρακολουθώ τους ανθρώπους. Και ποια είναι η σχέση μεταξύ μικροτσίπ και εμβολίων. Δεν το καταλαβαίνω καθόλου. Μερικοί έχουν ξεφύγει τόσο, που πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν πρέπει καν να τους απαντάει» δήλωσε ο αμερικανός μεγιστάνας, αναφερόμενος στη σχετική θεωρία που κυκλοφορεί.

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι τόσο ακραία όσον αφορά στην άρνηση των εμβολίων ή του ολοκαυτώματος που μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή, αλλά πώς σχεδιάζεις αυτή τη γραμμή και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό…» τόνισε, καθιστώντας σαφές πως ο ίδιος δεν έχει ακόμα κάποια λύση.