Δημοτικά : Αύριο οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων

Δημοτικά : Αύριο οι αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων

Αναβάλλονται για αύριο, Σάββατο, οι τελικές αποφάσεις για της κυβέρνησης για το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Παρά τις ανακοινώσεις ότι στη σημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας θα συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη της υπουργού με την αρμόδια επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Η επιτροπή στη συνέχεια θα υποβάλλει την πρότασή της στην κυβέρνηση που θα λάβει τις αποφάσεις.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε κατά την έναρξη της ενημέρωσης «η σύσκεψη των ειδικών δεν έχει ολοκληρωθεί οπότε δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί οι αποφάσεις για τα δημοτικά σχολεία, οι οποίες θα γίνουν αύριο από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως».

Συνεχείς συσκέψεις
Η απόφαση να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου φαίνεται πως είναι ειλημμένη, ωστόσο αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν το κλείσιμο θα αφορά τα σχολεία όλης της χώρας ή μόνο της Θεσσαλονίκης που είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη επιδημιολογικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει επίσης να κλείσουν τόσο οι παιδικοί όσο και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει απόφαση, ωστόσο εκτιμάται ότι από τη στιγμή που θα κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, αυτό θα φέρει και κλείσιμο σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αφήσει νωρίτερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία προκειμένου να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η κινητικότητα και να ανασχεθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ξεκαθάρισε ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως θα κινηθούν σε δύο επίπεδα που είναι έτοιμα:

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων

Τηλεκπαίδευση: Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».

In.gr