700 σχολεία είναι υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα

700 σχολεία είναι υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα

Μεγαλώνει η λίστα των σχολείων και των τμημάτων σχολικών μονάδων που κλείνουν λόγω κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ την ίδια ώρα ξεπερνούν τα 700 τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω καταλήψεων των μαθητών, με αιτήματα σχετικά με την πανδημία.

Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν 700 καταλήψεις σχολείων. Στην Αττική όπως αναφέρει το Mega συγκεντρώνονται περισσότερες από 250, στην Κεντρική Μακεδονία 60, στη Θεσσαλονίκη 35 και 25 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Τη Δευτέρα, οι μαθητές των υπό κατάληψη σχολείων στη Θεσσαλονίκη θα αποφασίσουν αν και πώς θα συνεχιστούν οι καταλήψεις. Στην Πάτρα, υπό κατάληψη βρίσκονται 34 σχολεία, ενώ και εκεί τη Δευτέρα θα αποφασίσουν οι μαθητές πώς θα πορευτούν.

Οι μαθητές θεωρούν ότι η μάσκα είναι ημίμετρο αν δεν υπάρχει μικρότερος αριθμό μαθητών στις αίθουσες και περισσότεροι εκπαιδευτικοί, ενώ σε πολύ μικρό αριθμό σχολείων οι αντιδράσεις επικεντρώνονται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Επεισόδια στα κάγκελα του σχολείου
Θλιβερές εικόνες, με τραυματισμούς μαθητών, σημειώθηκαν χθες στο 2ο και 5ο γυμνάσιο Αλίμου που τελεί υπό κατάληψη, όταν γονείς προσπάθησαν να βγάλουν τα οδοφράγματα από την είσοδο του σχολείου και να σπάσουν την κατάληψη. Κυκλωμένοι από μαθητές, οι γονείς σε έξαλλη κατάσταση προσπαθούν να απομακρύνουν από την κεντρική πόρτα κάδους απορριμμάτων και σίδερα που κρατούν κλειστό το σχολικό κτίριο.