Champions League: Με την Ομόνοια ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ

Champions League: Με την Ομόνοια ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ

Η Ομόνοια Λευκωσίας θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play off του Champions League. Η νοκ άουτ αναμέτρηση στο ΓΣΠ ανάμεσα στην κυπριακή ομάδα και στον Ερυθρό Αστέρα κρίθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση το ματς τελείωσε ισόπαλο 1-1), όπου το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσε και με το τελικό 4-2 πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εκεί θα βρει απέναντί του τους πρωταθλητές Ελλάδας, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο Καραϊσκάκη στις 23 Σεπτεμβρίου και τη ρεβάνς στο «νησί της Αφροδίτης», στις 29 του μήνα.

Ο Μίκαελ Λούφτνερ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 31ο λεπτό, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου οι Σέρβοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Ίβανιτς.

Το σκορ δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση. Ούτε εκεί, όμως, κατάφεραν να σκοράρουν κι όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι Σέρβοι ευστόχησαν στα δύο πρώτα, αλλά στη συνέχεια οι Φαλτσινέλι και Ντεγκενέκ απέτυχαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, την ώρα που οι Τζόρντι Γκόμες, Μπεν, Βίτορ Γκόμες και Κακουλής ευστόχησαν από την «ασβεστένια βούλα».

Η Ομόνοια προερχόταν από δύο προκρίσεις και, μάλιστα, εκτός έδρας! Στον πρώτο προκριματικό γύρο επικράτησε 1-0 της Αραράτ (στην παράταση) και στον β’ γύρο πέρασε από τη Βαρσοβία, επικρατώντας 2-0 της Λέγκια, επίσης στην παράταση!

Στο πρωτάθλημα Κύπρου μπορεί να παραμένει αήττητη έπειτα από 3 αγωνιστικές, έχει όμως παραχωρήσει δύο ισοπαλίες. Στο τελευταίο ματς έμεινε στο 1-1 με την Ανόρθωση.

Θέμης Τόγιας, ΑΠΕ-ΜΠΕ