Ιταλοί στην Κέρκυρα για κορωνοϊό: «Φορούσαμε μάσκα και μας κοιτούσαν σαν Αρειανούς»

Ιταλοί στην Κέρκυρα για κορωνοϊό: «Φορούσαμε μάσκα και μας κοιτούσαν σαν Αρειανούς»

Επτά νεαροί Ιταλοί πήγαν διακοπές στην Κέρκυρα και φέρεται να γύρισαν στην πατρίδα τους με κορωνοϊό, λέγοντας πως τα μέτρα για τον ιό στα κλαμπ του νησιού ήταν ελλιπή.

Όπως δήλωσαν στην Corriere della Sera: «είχαμε φέρει μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε στη ντισκοτέκ τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι νεαροί μας κοιτούσαν λες και ήμασταν Αρειανοί. Έτσι, στο τέλος τις βγάλαμε».

Το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera»
Η παρέα των 19χρονων από την Τσοσκάνη περιέγραψαν ότι στο νησί του Ιονίου επικρατούσε χαλαρότητα σχετικά με τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε προσγειωθεί ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί. Αν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως και να μην είχαμε ταξιδέψει εκεί. Όμως όλα έδειχναν τόσο ήρεμα», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

«Το ταξίδι είχε οργανώσει ένα πρακτορείο που μας είχε διαβεβαιώσει για όλα τα μέτρα κατά της Covid-19. Το νησί ήταν γεμάτο νεαρούς Ιταλούς, που σχεδόν όλοι κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκες, με αποτέλεσμα ο γιος μου και η παρέα του να νιώθουν άσχημα που φορούσαν», είπε ο πατέρας ενός εκ των παιδιών.

Οι νεαροί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καραντίνα.

 
 
-->