Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ

Έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ

Την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα υπέστη ο Ολυμπιακός στην εφετινή διοργάνωση της Super League, αφού στον αγώνα που έγινε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε νικητής με 1-0, χάρη σε τέρμα του Μιχάι στο 90΄.

Ο ΠΑΟΚ μετά και τη νίκη της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού ήθελε τη νίκη για να παραμείνει μόνος στη 2η θέση της βαθμολογίας και παίζοντας με αποφασιστικότητα κατάφερε να πάρει τη νίκη κι έσπασε το αήττητο των 43 αγώνων του Ολυμπιακού, που φέτος έχει πλέον 26 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε την μπάλα περισσότερο στην κατοχή του στο πρώτο ημίωρο πιέζοντας ψηλά τους παίκτες του Ολυμπιακού που δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι.

Ο Καμαρά δεν κατάφερνε να βοηθήσει στην ανάπτυξη του πάιχνιδιού της ομάδας του, ενώ ο ΠΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο έχοντας σε καλή ημέρα τους Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί.

Παρά ταύτα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα έγινε από τον Ολυμπιακό. Στο 32΄ ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Σεμέδο πήρε τηνν κεφαλιά και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά της συμβολής των δοκαριών του ΠΑΟΚ κι έφυγε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 43΄ με σουτ του Μαουρίσιο, που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Σα, ο οποίος έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες π΄οσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, αλλά χωρίς επιτυχία με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν και αξιόλογες φάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρώτο του κόρνερ στον αγώνα στο 55΄, ενώ ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 58΄με δυνατό σουτ του Γιαννούλη μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 62΄ ο Μαρτίνς πέρασε στον αγώνα Φοιρτούνη και Μπρούνο στη θέση των Γκιγιέρμε και Μασούρα και γύρισε το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1, με αμυντικά χαφ τους Καμαρά και Μπουχαλάκη, ενώ ο Φορτούνης πήρε θέση πίσω από τον Ελ Αραμπί. Δεξιά πέρεασε ο Μπρούνο και αριστερά ο Βαλμπουενά.

Όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγάλει τις ευκαιρίες που ήθελε προς τους επιθετικούς του στην αντίπαλη εστία.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ χτύπησε στο 90' με τον Μιχάι που σκόραρε με το κεφάλι, μετά από σέντρα του Μαουρίσιο. Στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Χασάν, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)
Κίτρινες κάρτες: Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Σισέ - Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Μιχάι
Κόκκινες κάρτες:

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε (62΄ Φορτούνης), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (62΄ Μπρούνο), Βαλμπουενά (86΄ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (77΄ Χασάν).

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Ίνγκασον (46΄ Μιχάι), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (79΄ Εσίτι), Μπίσεσβαρ (72΄ Στοχ), Τζόλης (79΄ Λημνιός), Άκπομ (59΄ Σφιντέρσκι).

Σπουδαία νίκη με 3-1 κόντρα στον (τυπικά γηπεδούχο) Παναθηναϊκό, σημείωσε η ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο για την 8η αγωνιστική των πλέι-οφ, πιάνοντας ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των «κιτρινόμαυρων» στην έδρα των «πράσινων» (Λεωφόρο Αλεξάνδρας ή ΟΑΚΑ) μετά από 14 χρόνια.
Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση για να παίξουν ανοικτά και παρά τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία, έφταναν με άνεση η μία στα καρέ της άλλης.

Στο 2' ο Θεοχάρης από καλή θέση σούταρε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έφτασε πρώτη στο γκολ.

Από φάση διαρκείας και τρεις διαδοχικές σέντρες προς την περιοχή του Διούδη, ο Τσιγκρίνσκι βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να βγάλει «αντίδραση» κι αφού έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Καμπετσή στο 14' (πλασέ που έβγαλε με υπερένταση ο Μπάρκας), έφτασε στην ισοφάριση στο 16' με τον Κουρμπέλη, ο οποίος «τρύπωσε» στην άμυνα της ΑΕΚ μετά τη σέντρα του Μπουζούκη και με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 1-1.

Μετά την ισοφάριση, ο Παναθηναϊκός φάνηκε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο για ένα εικοσάλεπτο κι έχασε απίστευτη ευκαιρία για να «γυρίσει» το σκορ στο 31' με τον Καμπετσή, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ μετά από θαυμάσια κάθετη πάσα του (εξαιρετικού) Μπουζούκη, αλλά νικήθηκε στο πλασέ του από τον Μπάρκα.

Στο 42' η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τα συνεχόμενα ρίσκα που έπαιρναν οι γηπεδούχοι, με κοντινές πάσες πέριξ της περιοχής του Διούδη. Ο οξυδερκής Ολιβέιρα «μυρίστηκε» το λάθος στην πάσα του Κουρμπέλη προς τον Κολοβέτσιο, μπήκε δυνατά κι έκλεψε τη μπάλα από τον αμυντικό του Παναθηναϊκού και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1 για τους «κιτρινόμαυρους».

Στο β' μέρος ο Γιώργος Δώνης άλλαξε τη διάταξη της ομάδας του από 3-4-3 σε 4-3-3 με «μετακίνηση» του Κουρμπέλη στα χαφ και πέρασε στο γήπεδο τους Σερπέζη, Περέα, όμως την ίδια ώρα ο Μάσιμο Καρέρα που δεν «πείραξε» τίποτα στη δική του διάταξη, «έσφιξε» ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν με την οπισθοχώρηση του Σιμόες, μπροστά από τους στόπερ και κράτησε τον Παναθηναϊκό μακριά απ' τα καρέ του Μπάρκα και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα των «κιτρινόμαυρων» ως το τέλος.

Κάτι που φάνηκε κι από τις ελάχιστες φορές που κατάφερε να «πατήσει» ο Παναθηναϊκός κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ, με κορυφαία στιγμή του τη σέντρα-σουτ του Μπουζούκη στο 49', που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Μπάρκας.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Καρέρα πέρασε στο ματς και τον Οικονόμου, για να «δέσει» ακόμη περισσότερο την άμυνα της ΑΕΚ, απέναντι στην πίεση που έβγαλαν οι «πράσινοι» και οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, φτάνοντας μάλιστα και σε τρίτο γκολ με πέναλτι του Βέρντε στο 90'+4' (ανατροπή του Αραούχο από τον Κουρμπέλη).

Το γκολ του Ιταλού «σφράγισε» το τελικό 3-1, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν με... στυλ ιταλικό, μία υπερπολύτιμη νίκη που δεν αποκλείεται να αποδειχθεί «χρυσή» στο φινάλε των πλέι-οφ, στη μάχη με τον ΠΑΟΚ για τη 2η θέση της τελικής βαθμολογίας.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Κολοβέτσιος - Παουλίνιο
Αποβολές: -

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Θεοχάρης, (84' Μπεκ) Αλεξανδρόπουλος (46' Σερπέζης), Ανουάρ (65' Χατζηγιοβάνης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (88' Κολοβός), Καμπετσής (46' Περέα), Μακέντα.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (90' Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Λιβάγια (81' Οικονόμου), Μάνταλος (90' Βέρντε), Ολιβέιρα (75' Αραούχο).

ΑΠΕ-ΜΠΕ