Συγκλονίζει η λιποθυμία της 9χρονης από την πείνα: "Μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;"

Συγκλονίζει η λιποθυμία της 9χρονης από την πείνα: "Μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;"

Θλίψη και προβληματισμό σε ολόκληρο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η λιποθυμία ενός 9χρονου κοριτσιού από πείνα σε φούρνο της Ρόδου, ενώ η μητέρα του, άνεργη ξενοδοχοϋπάλληλος, περίμενε στη σειρά για να της αγοράσει ψωμί.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι κλειστά και η γυναίκα, που είναι άνεργη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ψάχνει για δουλειά ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει τις δύο κόρες της. "Η κοπέλα δεν ζήτησε τίποτα, ούτε στις δομές πήγε… αν δεν συνέβαινε αυτό το γεγονός δεν θα γινόταν γνωστό", ανέφερε η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ρόδου, Σοφία Μάνια.

"Μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;"

"Έχω να πληρωθώ από πέρυσι… δεν είχα χρήματα να ψωνίσω στο παιδί και λιποθύμησε… δεν είχα να της πάρω ούτε γάλα" δήλωσε η μητέρα της 9χρονης, που έχει μείνει άνεργη λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη Ρόδο λόγω κορονοϊού. Περιμένει μέρα με τη μέρα να πάρει το οικονομικό βοήθημα των 534 ευρώ. "Το μόνο που θέλω είναι να ανοίξει η πλατφόρμα ή να βρω δουλειά", είπε χαρακτηριστικά.

"Λόγω των συνθηκών που ζούμε δεν είχα χρήματα να πάρω στο παιδί αυτό που ζήτησε και το παιδί μου λιποθύμησε. Εργαζόμουν σε ξενοδοχείο στη Ρόδο. Το παιδί λέει "μαμά έπρεπε να λιποθυμήσω για να μας σκεφτούν;”", είπε η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή Live News του ΜEGA.

"Απευθύνθηκα στο σωματείο να ρωτήσω πότε θα πάρουμε αυτά τα 533 ευρώ. Μου είπαν ότι πρώτη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα. Δεν τα έχω πάρει ακόμα. Πρώτη του μήνα. Και αν θα ενταχθούμε μέσα. Διαφορετικά θα πάρω τα 480 που θα δώσει ο ΟΑΕΔ για τρεις μήνες, και 168 ευρώ που είναι το Α21 που τα περιμένω πώς και πώς", εξήγησε.

Σχετικά με το αν ζήτησε βοήθεια, η ίδια απάντησε ότι "δεν το έκανα. Είπα ότι είναι κάτι παροδικό. Θα περάσει. Σκέφτηκα ότι είναι και άλλες μητέρες σαν και εμένα. Αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι το παιδί μου θα πέσει ξερό κάτι. Είπα είναι κάτι παροδικό. Όλοι οι άνθρωποι περνάμε δυσκολίες και είχα ξαναπεράσει. Αυτή τη φορά ήταν πολύ δυνατό αυτό που συνέβη. Το χειμώνα ήμουν με το επίδομα ανεργίας, περίμενα να ανοίξει η σεζόν".

Σημειώνεται πως η ΔΕΗ συνέδεσε ξανά το ρεύμα που είχε κοπεί λόγω οφειλών στο σπίτι της άνεργης μητέρας, μετά το θλιβερό περιστατικό με τη λιποθυμία του 9χρονου παιδιού.

Τι λέει ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου

Ο πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, είπε πως "δεδομένη θεωρείται η παρέμβαση του Σωματείου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, ενώ και πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν για την περίπτωσή της". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η Δημοκρατική" άμεση ήταν βοήθεια που πρόσφερε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Αγία Σοφία".

Ο κ. Σταμούλης πρόσθεσε πως "πολλοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο και πουλάνε τα κοσμήματά τους για να αντιμετωπίσουν τα βασικά τους έξοδά τους. Έχουν να πληρωθούν από τον Μάρτιο που έλαβαν τα 800 ευρώ, ως δίμηνη ανεργία. Τα ξενοδοχεία δεν λειτουργούν και οι συνάνθρωποι μας είναι μετέωροι".

"Στην ανεργία αυτή τη στιγμή βρίσκονται 40.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι στην περιοχή μας συμπεριλαμβανομένων και όσων εργάζονται στα εστιατόρια. Τα ξενοδοχεία της Ρόδου με 20% πληρότητα ανοίγουν τον άλλο μήνα σε ποσοστό μόλις 15%".

Ο κ. Σταμούλης πρόσθεσε πως "πρέπει να εκδοθεί μια απόφαση που να επιδοτεί όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους μέχρι να ανοίξουν τα ξενοδοχεία στα οποία εργάζονται. Θέλουμε να ανοίξει η πλατφόρμα πρόσληψης ή της αναστολής αυτής όταν γίνεται, για να λαμβάνουμε το επίδομα των 500 ευρώ"", καταλήγει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ