Πέθανε ο σκηνοθέτης 2 ταινιών της σειράς Batman, o Τζόελ Σουμάχερ

Πέθανε ο σκηνοθέτης 2 ταινιών της σειράς Batman, o Τζόελ Σουμάχερ

Πέθανε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη μετά από μια μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 80 ετών, ο σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ γνωσtός κυρίως για την δουλειά του στο «Φάντασμα της Όπερας» του 2004 και νωρίτερα σε δύο ταινίες Batman: "Batman Forever", με πρωταγωνιστές τους Βαλ Κίλμερ, Τόμι Λι Τζόουνς και Νικόλ Κίντμαν και "Batman and Robin", με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως Batman και τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ως κακό Mr. Freeze.

Ο Τζόελ Σουμάχερ έλαβε τα ηνία του franchise Batman όταν ο Τιμ Μπάρτον αποχώρησε από τη κινηματογραφική σειρά της Warner Bros. μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες. Η πρώτη ταινία του Σουμάχερ «Batman Forever», είχε εισπράξεις πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αλλά επικρίθηκε από πολλούς για ένα αρνητικό μανιακό χαρακτηριστικό - το αποτέλεσμα της ύπαρξης δύο κακών, έναν από τους οποίους υποδύθηκε ο Τζιμ Κάρεϊ.

Η δεύτερη και τελευταία ταινία του franchise σε σκηνοθεσία του Σουμάχερ το 1997 «Batman and Robin», σημείωσε εισπράξεις 238 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θεωρήθηκε ευρέως ως αποτυχία τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά. Μεταξύ των άλλων λαθών στην ταινία θεωρήθηκε η απόφαση του Σουμάχερ να προσθέσει θηλές στη στολή του υπερήρωα. Ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος Σουμάχερ κατηγορήθηκε ότι εισήγαγε ομοερωτικά στοιχεία στη σχέση μεταξύ Batman και Robin. Το 2006 ο Κλούνεϊ είπε στην Μπάρμπαρα Γουόλτερς ότι είχε υποδυθεί τον Μπάτμαν ως γκέι.

Στην αρχή της καριέρας του στο Χόλιγουντ ο Σουμάχερ ήταν σχεδιαστής κοστουμιών στην ταινία του Γούντι Άλεν Allen's Sleeper (1973) και Blume in Love του Πολ Μαζούρσκι (1973) και έγραψε το σενάριο στα κινηματογραφικά έργα Sparkle (1976), Car Wash (1976) και The Wiz (1978).

Ο Γούντι Άλεν ο πρώτος που τον ενθάρρυνε να γίνει σκηνοθέτης.

Ο Τζόελ Σουμάχερ ήταν επίσης ο σκηνοθέτης των ταινιών St. Το Elmo's Fire, The Lost Boys και Falling Down

Ο Σουμάχερ είχε μια παράξενη ικανότητα να αναγνωρίζει νεαρά ταλέντα και επέλεξε τα μέλη της «The Brat Pack» (της ομάδας νεαρών ηθοποιών που εμφανίζονταν μαζί σε νεανικές ταινίες τη δεκαετία του 1980), Ντέμι Μουρ, Ρομπ Λόου, Εμίλιο Εστέβεζ, Άλι Σίντι, Τζουντ Νέλσον στην ταινία St. Elmo's Fire (Το μπαράκι του Σαν Έλμο) το 1985.

Ενίσχυσε επίσης την καριέρα άλλων νέων ηθοποιών όπως οι Τζούλια Ρόμπερτς, Κίφερ Σάδερλαντ, Μάθιου ΜακΚόναχι και Κόλιν Φάρελ, δίνοντάς τους εξέχοντες ρόλους στις ταινίες του.

Πηγή: Καθημερινή