Ο συνήγορος αποφάσισε! Επίθεση με βιτριόλι-Κεχαγιόγλου: «Η 35χρονη θα εκτίσει 3-4 χρόνια στη φυλακή»

Ο συνήγορος αποφάσισε! Επίθεση με βιτριόλι-Κεχαγιόγλου: «Η 35χρονη θα εκτίσει 3-4 χρόνια στη φυλακή»

Την πεποίθηση ότι αν επιβληθεί ποινή στην 35χρονη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, θα εκτίσει ποινή 3-4 χρόνων, εξέφρασε ο συνήγορος υπεράσπισης της, Σάκης Κεχαγιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα».

«Εάν η εντολέας μου κριθεί ακαταλόγιστη και δεν της καταλογιστεί το αδίκημα, αν δεν επιβληθεί ποινή, ως ακαταλόγιση θα εγκλειστεί σε δημόσιο ψυχιατρείο και κάθε λίγο θα εξετάζεται η ψυχολογική της και η ψυχιατρική της κατάσταση για να παρατείνεται αορίστως ο εγκλεισμός της. Ενώ αν της επιβληθεί μια ποινή, σε καμία περίπτωση δεν θα εκτίσει περισσότερα από τρία με τέσσερα χρόνια, στη χειρότερη περίπτωση για αυτή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Λίγες ώρες πριν παρουσιαστεί στις ανακριτικές αρχές για να απολογηθεί η φερόμενη ως δράστιδα, σε βάρος της οποίας έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο συνήγορός της δήλωσε σε συνέντευξή του ότι τηρεί στάση και άρνησης τονίζοντας ότι πρέπει η ίδια να δώσει τις εξηγήσεις της.

«Εγώ θα είμαι δίπλα της και στην περίπτωση αυτή πιστεύω ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί . Ακούω και για εισφορά νέων στοιχείων στη δικογραφία. Εγώ τη συμβούλευσα να πει την αλήθεια γιατί προκύπτει από τη δικογραφία εμπλοκή της στην υπόθεση. Δεν λέω ενοχή της, λέω εμπλοκή της κατά κάποιο τρόπο. Οπότε η καλύτερη υπεράσπιση είναι η αλήθεια. Αν το έπραξε να πει γιατί το έπραξε, ποια ήταν τα κίνητρά της ώστε να μπορέσω κι εγώ να αναδείξω αυτά τα κίνητρα και να τη βοηθήσω με τις συμβουλές μου», επισήμανε ο κ. Κεχαιόγλου.

Παράλληλα, επανέλαβε τη νομική του άποψη ότι λανθασμένη της ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σημειώνοντας ότι έπρεπε να διωχθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. «Αυτός που διαπράττει αυτό το αδίκημα, θέλει να καταστρέψει, θέλει να κάψει και θέλει να σημαδέψει για πάντα. Δεν θέλει να σκοτώσει. Όποιος θέλει να σκοτώσει, παίρνει ένα πιστόλι και σκοτώνει», ανέφερε ο συνήγορος της 35χρονης.

Πηγή: skai.gr

«Η προετοιμασία της δράστιδος αγγίζει τα όρια του επαγγελματία»
Ενδεικτικό του πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η κατηγορούμενη είναι το γεγονός πως όσα τονίζουν αστυνομικές πηγές αναφορικά με την προετοιμασία της.

«Η προετοιμασία της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη, για περίπου ένα χρόνο, αγγίζει τα όρια του επαγγελματία. Πιστεύουμε, ότι η δράστιδα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοίμαζε την επίθεση σε βάρος της νεαρής γυναίκας με μεθοδικότητα και ηρεμία, ενώ είχε εμμονή μαζί της, όπως φαίνεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας» τονίζουν χαρακτηριστικά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, στο κινητό τηλέφωνο της 35χρονης βρέθηκε, εκτός των άλλων, φωτογραφία της εισόδου της πολυκατοικίας που κατοικεί η 34χρονη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2019, που δείχνει πόσο καιρό παρακολουθούσε την Ιωάννα.

Είχε τοποθετήσει GPS στο ΙΧ της Ιωάννας
Μπορεί η 35χρονη να κρίθηκε προφυλακιστέα για την επίθεση με το βιτριόλι, ωστόσο δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το σχέδιο της να εκδικηθεί την 34χρονη Ιωάννα.

Τα στοιχεία του κινητού της είναι αρκετά ώστε να αποδείξουν πως η ίδια όχι μόνο είχε εμμονή με την 34χρονη, αλλά και πως είχε επιστρατεύσει όλα τα… «όπλα» προκειμένου να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται και τι κάνει.

Το πιο απίστευτο απ΄όλα είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η 35χρονη είχε τοποθετήσει μέχρι και πομπό στο ΙΧ της 34χρονης Ιωάννας,

Η ίδια μάλιστα πήγαινε τακτικά στα διάφορα σημεία που ήταν το ΙΧ της 34χρονης -σύμφωνα με καταγραφή του στίγματος στο κινητό της από ειδική εφαρμογή- και της αφαιρούσε τον πομπό για να τον επαναφορτίσει και να τον επανατοποθετήσει αργότερα.

Εκτός των άλλων, η δράστις είχε στη κατοχή της και φωτογραφίες του σπιτιού της άτυχης κοπέλας, στο Μοσχάτο, κάτι που αποδεικνύει πως την κατασκόπευε, ακόμα και στο σπίτι της.

Πηγή: TANEA.gr