Το θέμα της έκθεσης είχε δύο αποδέκτες, πρώτα τους μαθητές

Το θέμα της έκθεσης είχε δύο αποδέκτες, πρώτα τους μαθητές

.
Πιστεύω πως το σημερινό θέμα είχε δύο αποδέκτες. Πρώτα τους μαθητές. Που τους έδειξε πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ανέλιξη τους στα ανώτερα ιδρύματα και ότι όσοι είχαν πάρει μεθοδικά τα πράγματα δεν θα είχαν να φοβηθούν κάτι. Οι άλλοι αποδεκτές είναι εμείς γονείς. Και μάλιστα διαβάζωντας το ποίημα του Πατρικίου μερικοί θα πάθαμε λογοτεχνικό μπλοκάρισμα.

Τι να γράψεις άραγε. Τι να γράψεις όταν στον ελεύθερο χρόνο μας διαβάζουμε έντυπα που στάζουν λίγδα , που ασχολούνται με τις ζωές των άλλων. Τι να γράψεις όταν τα μάτια μας λιώνουν στην τηλεόραση και γινόμαστε θεατές όλης της νεοελληνικής καταβύθισης στην συμπεριφορά και το πνεύμα. Τι να γράψεις όταν αναλώνουμε τον χρόνο μας σε μια αντιπαροχή συναισθηματικού κενού μέσα στα social media .

Πολλοί από μας θα ήμασταν εκτός θέματος;. Και πολλοί θα παραδίναμε λευκές κόλλες δείχνοντας την πνευματικής μας γύμνια. . Είμαστε " άρτος και θεάματα " καθημερινά κάποιοι σπεύδουν στο Κολοσσαίο της καθημερινότητας και διαλυμένοι πάνε για ύπνο. Τα παιδιά μας αξίζουν συγχαρητήρια που μας αντέχουν και που ανέχονται τον κόσμο μας. Έναν κόσμο σαθρό και βαρετό πολλές φορές.

Τους εύχομαι να μην κοιτάνε πίσω και ίδιος αυτό που δεν έχει λόγο ύπαρξης και αξίας

Thanasis Bouklas