Επίθεση με βιτριόλι: Σοκαριστικά τα νέα ευρήματα, πήγαιναν στο ίδιο λύκειο

Επίθεση στην 34χρονη: Εκδικητικότητα και ζηλοτυπία οδήγησαν την μαυροφορεμένη γυναίκα στην πράξη της

Σοκάρει η δικογραφία για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας στην Καλλιθέα, από την 35χρονη που κρατείται και θα απολογηθεί την προσεχή Τρίτη.

Στη δικογραφία υπάρχει η μαρτυρία της οδηγού ταξί η οποία μετέφερε την 35χρονη στον τόπο του εγκλήματος: «Καθοδόν έλαβα κλήση στο κινητό μου από το ραδιοταξί και μου έδωσαν την πληροφορία ότι θα παραλάβω μια κοπέλα Ελληνοαμερικανίδα την οποία χρειάζεται να περιμένω καθώς έχει τρεις συνεντεύξεις να δώσει και χρειάζεται ένα ταξί να την περιμένει από κάτω . Περίπου 9.30 πμ εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου στου οδηγού μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη.

Την επόμενη ημέρα 9.05 περίπου πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από τη ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 9.30 γύρω στις 9.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ και να τη χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα ύστερα απο 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας μπήκε στο πίσω κάθισμα πίσω από εμένα τη ρώτησα που πηγαίνουμε , άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε στο ΜΕΤΣ όπως και χθες».

Η 34χρονη Ιωάννα στην κατάθεσή της στην αστυνομία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ειδα ξαφνικά μπροστά μου μια γυναικεία φιγούρα η οποία φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα η οποία ήρθε κοντά μου με κοίταξε στα μάτια και χωρίς να μου πει τίποτα μου πέταξε στο πρόσωπο κάποιο καυστικό υγρό. Αυτή μετά έφυγε τρέχοντας από τη γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση. Εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπο μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη, ενώ σημειώνεται ότι και οι δύο γυναίκες κατάγονται από τον ίδιο νομό.

Σύμφωνα μάλιστα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι δυο τους κάποια στιγμή πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο. Επειδή τα χωριά τους δεν είχαν λύκειο, τα κορίτσια πήγαν και τα δύο στο ίδιο λύκειο.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις της 35χρονης από κάμερα ασφαλείας:

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που κατασχέθηκαν στο σπίτι της δράστιδος μεταξύ των οποίων και ένα ιδιόχειρο σημείωμα που αναφέρει: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία τσάντα είναι ίδιου χρωματισμού , ίδιου σχήματος (τσάντα πλάτης) διαθέτει την ίδια χαρακτηριστική κάθετη γραμμή καθώς και οριζόντια ένδειξη πάνω από την γραμμή σημεία τα οποία προσομοιάζουν απόλυτα με αυτά της τσάντας της δράστιδας την ώρα της επίθεσης.

Ενα παντελόνι τύπου καμπάνα όπως αυτό που φοράει η δράστιδα την ώρα της επίθεσης.

Ενα παλτό προσομοιάζει απόλυτα στο μήκος , το χρωματισμό αλλά και στο χαρακτηριστικό γιακά με αυτό της δράστιδος την ώρα της επίθεσης.

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά την στιγμή που συλλαμβάνεται η 35χρονη για την επίθεση στην 34χρονη Ιωάννα με βιτριόλι.

Είναι η στιγμή της σύλληψης της 35χρονης την ώρα που έβγαινε από το σπίτι της στου Ζωγράφου. Η 35χρονη, στην οποία απαγγέλθηκε και η κατηγορία της απείθειας, ακριβώς γιατί αντιστάθηκε στην σύλληψη, βγαίνει το πρωί της Πέμπτης (11/06/2020) από το σπίτι της στου Ζωγράφου.

Εκεί, την περιμένουν αστυνομικοί οι οποίοι της ζητούν να τους ακολουθήσει. Όμως, εκείνη τους αγνοεί και αρχίζει να φεύγει προς άλλη κατεύθυνση.

Όπως θα δείτε το βίντεο η γυναίκα ανοίγει το βήμα της και χάνεται στο βάθος. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δυο αστυνομικοί με πολιτικά φαίνονται να τρέχουν ξωπίσω της και λίγη ώρα αργότερα την συλλαμβάνουν.

Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις της 35χρονης από κάμερα ασφαλείας:

Στο φως της δημοσιότητας νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Σε ένα βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Το πρωινό» παρουσιάζεται καρέ – καρέ η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Στο βίντεο αυτό καταγράφονται οι κινήσεις της 35χρονης και την Τρίτη 19 Μαΐου και την Τετάρτη.

Μάλιστα απεικονίζεται η φερόμενη ως δράστης να φεύγει από το σημείο τρέχοντας αφού επιβιβάζεται σε ταξί!

Το κλειστό κύκλωμα έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου, για κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα.

Η φερόμενη ως δράστις της επίθεσης, που εμφανίζεται στο εν λόγω βίντεο που παρουσίασε «Το Πρωινό», έχει καταγραφεί και την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι, να φορά την ίδια περούκα και την καπαρντίνα, να απομακρύνεται με ταχύτητα απο το κτήριο, όπου στεγάζεται το γραφείο της 34χρονης, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει, να επιβιβάζεται σε αυτό και να απομακρύνεται απο την Καλλιθέα.

Τι είπε η 35χρονη στον ανακριτή
Η γυναίκα ρωτήθηκε όμως και για τα ρούχα που βρέθηκαν στο σπίτι της και συγκεκριμένα για την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο. Τα ρούχα αυτά, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν ταυτοποιηθεί από τα βίντεο ότι είναι τα ίδια που φορούσε και η δράστις της επίθεσης σε βάρος της Ιωάννας. Σε αυτά τα ερωτήματα η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι τέτοιες ίδιες καμπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, πως είχε χρόνια να φορέσει το παντελόνι και πως το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, στο στοιχείο που ήταν καθοριστικό για τη σύλληψη της γυναίκας ήταν το γεγονός ότι εκείνη συνέχισε να χρησιμοποιεί την τηλεκάρτα από την οποία είχε γίνει το τηλεφώνημα στο ραδιοταξί αμέσως μετά την επίθεση. Η 35χρονη φέρεται να καλούσε αριθμούς που στη συνέχεια καλούσε και από το δικό της κινητό τηλέφωνο.

Το μήνυμα που έστειλε η Ιωάννα στην 35χρονη – Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της
Ενα αίτημα φιλίας του συντρόφου της προς την Ιωάννα, πριν από αρκετούς μήνες, φαίνεται να ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής για την 35χρονη γυναίκα, η οποία θεώρησε εμπόδιο το θύμα για τη συνέχεια της σχέσης της.

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας, είπε στον ΣΚΑΙ πως πριν από περίπου 2 χρόνια η 35χρονη έστειλε ένα μήνυμα στην Ιωάννα το οποίο δεν φάνταζε απειλητικό.

«Το μήνυμα το οποίο δέχθηκε ήταν άνευ σημασίας για να φτάσουμε στο σημείο να το πει στην αστυνομία. Και ακούστε και το πιο σημαντικό, αυτή η διαδικασία έγινε πριν από δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι περίπλοκο. Της έστειλε ένα μήνυμα ‘’αν γνωρίζεις τον τάδε, η Ιωάννα απάντησε όχι απλά μου έστειλε αίτημα φιλίας’’ αυτός ήταν ο διάλογος», τόνισε ο δικηγόρος του θύματος.

Όπως είπε ο κ. Λύτρας, η 34χρονη «πάγωσε» μόλις έμαθε ότι συνελήφθη η 35χρονη αφού δεν είχε πάει σε αυτήν το μυαλό της καθώς ήταν μια γνωστή που είχε δει σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, η Ιωάννα είπε πως τον σύντροφο της 35χρονης δεν τον γνώριζε και δεν πήγε ποτέ το μυαλό της σε εκείνη.

Βρέθηκαν περούκα και τηλεκάρτα στο σπίτι της
Στο σπίτι της εντοπίστηκαν μία καπαρντίνα και ένα σακίδιο πλάτης που επίσης ταυτοποιούνται με τις εικόνες των βίντεο από κάμερες ασφαλείας που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί στην πορεία των ερευνών. Η 35χρονη εργάζεται ως γραμματέας σε δικηγορική εταιρία κοντά στον τόπο εργασίας της Ιωάννας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρία στην οποία εργάζεται είχε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία όπου δουλεύει το θύμα. Σημειώνεται πως η 35χρονη δεν ήταν αρχικά στην πρώτη 5άδα υπόπτων αλλά βρισκόταν στο «χάρτη» του ευρύτερου κύκλου των ερευνών.

Οι αστυνομικοί από τη χαρτογράφηση των δρομολογίων που φέρεται να ακολούθησε η 35χρονη, Καλλιθέα-Συγγρού-Κέντρο Αθήνας-Παγκράτι-Ζωγράφου, είχαν καθαρότερες εικόνες της «μαυροντυμένης» γυναίκας. Ενα ακόμη ισχυρό στοιχείο, μετά τις επικοινωνίες της τηλεκάρτας, ήταν το γεγονός πως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είχε προκύψει πως το προσωπικό κινητό τής βασικής υπόπτου ήταν κλειστό για ώρες στα επίμαχα χρονικά διαστήματα που είχαν καταγραφεί οι «πρόβες» και η επίθεση.

Πηγή; Ελεύθερος τύπος