Επίθεση με βιτριόλι: Αυτή είναι η βασική ύποπτη – Βρέθηκαν περούκα και τηλεκάρτα

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτή είναι η βασική ύποπτη – Βρέθηκαν περούκα και τηλεκάρτα

Ως τη βασική ύποπτη για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη, το πρωί της 20ης Μαΐου στην Καλλιθέα, θεωρεί η Αστυνομία την 35χρονη γυναίκα που προσήχθη το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπως τονίζουν πηγές της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βασική ύποπτη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε μια τηλεκάρτα – με την οποία κάλεσε εταιρεία ραδιοταξί – καθώς και μια περούκα, είναι ιδιωτική υπάλληλος και κατοικεί στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία στην οποία εργάζεται φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας προχώρησαν στην προσαγωγή έπειτα από την επεξεργασία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από υλικό καμερών ασφαλείας και τη διασταύρωση κάποιων στοιχείων που τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τη βασική ύποπτη.

Αυτή την ώρα διενεργείται αστυνομική έρευνα στο σπίτι της 35χρονης.

Ποια είναι η βασικό ύποπτος

34xronio vitriolo upopti

Η γυναίκα, η οποία είναι ηλικίας 35 ετών και προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το ευρύτερο φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας, φέρεται να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο, σε πολύ κοντινή απόσταση στον χώρο εργασίας της 34χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ομολογήσει την πράξη της και συνεχίζεται η κατάθεσή της, ενώ η προσαγωγή της έγινε από το σπίτι της στο Παγκράτι, την ώρα που ξεκινούσε για να πάει στη δουλειά της.

Παράλληλα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η φερόμενη ως δράστης είχε προσωπική σχέση με την Ιωάννα και μάλιστα κατάγονταν από διπλανά χωριά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε κινητό έχουν βρεθεί μηνύματα που δηλώνουν πως οι δύο γυναίκες είχαν διαφορές.

Τα λάθη της ύποπτης

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεθοδικότητα της μυστηριώδους γυναίκας η οποία είχε καταστρώσει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις κινήσεις της, είχε εντοπίσει τα καρτοτηλέφωνα με τα οποία θα έκανε τις κλήσεις, απέφυγε να προχωρήσει σε χρήση του κινητού της και έκρυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Τα λάθη που έκανε ήθελαν χρόνο, αναλύσεις και μεγάλη σκέψη για να εντοπιστούν. Ωστόσο έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Τα πρώτα ίχνη της μυστηριώδους γυναίκας καταγράφονται το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Δύο μέρες δηλαδή πριν από την επίθεση και μία πριν από την ενέδρα που απέφυγε η 34χρονη Ιωάννα την τελευταία στιγμή.

Η δράστρια εμφανίζεται στην οδό Ακαδημίας χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας και καλεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής ραδιοταξί για την περιμένει την επόμενη μέρα στη λεωφόρο Θησέως. Αστυνομικοί θεωρούν πολύ πιθανό να χρησιμοποίησε την ίδια νύχτα και το κινητό τηλέφωνο.

Με πληροφορίες από eleytherostypos