Επίθεση με βιτριόλι: 5 γυναίκες, ύποπτες, όλες όμως έχουν άλλοθι, πρέπει να ψάξουν το κίνητρο, όχι μόνο την μαυροφορεμένη

Επίθεση με βιτριόλι: 5 γυναίκες, ύποπτες, όλες όμως έχουν άλλοθι, πρέπει να ψάξουν το κίνητρο, όχι μόνο την μαυροφορεμένη

Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, όλες όμως έχουν άλλοθι

«Restart» στις έρευνες για την επίθεση με βιτριόλι, με θύμα την 33χρονη Ιωάννα Π. στην Καλλιθέα, επιχειρεί να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ύστερα από μία περίοδο κατά την οποία κάθε προσπάθεια για ταυτοποίηση της δράστιδος οδηγούσε σε αδιέξοδο. Οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις, υπόνοιες ή εκτιμήσεις, ότι μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα.

Έλαβαν συνολικά 30 καταθέσεις από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης αλλά και από πρώην συντρόφους της. Επίσης, πραγματοποίησαν τη σκιαγράφηση του προφίλ της δράστιδος ενώ αφιέρωσαν τουλάχιστον 60 ώρες για την παρακολούθηση βίντεο που συλλέχθηκαν από την περιοχή, όπου έλαβε χώρα η φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι και οι πέντε γυναίκες είχαν άλλοθι (όχι όμως όλες το ίδιο ισχυρό). Μία από τις πέντε συγκέντρωνε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις περισσότερες πιθανότητες για εμπλοκή με την επίθεση. Ωστόσο, ούτε από το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προέκυψε σύνδεσή της αλλά ούτε και από τις καταθέσεις της 33χρονης Ιωάννας Π.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών επιχειρούν «restart» στις έρευνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δουν από την αρχή την υπόθεση από μηδενική βάση και με καθαρό μυαλό. Λεπτομέρειες που ίσως τους διέφυγαν, ύποπτοι που ενδεχομένως πέρασαν απαρατήρητοι, πληροφορίες που δεν αξιοποιήθηκαν γιατί αρχικά δεν φάνταζαν σημαντικές. Κάπως έτσι η έρευνα περνάει στη δεύτερη φάση της. Η πρώτη ολοκληρώνεται με την εξέταση των βασικών υπόπτων.

«Έχουμε αποκλείσει μία σειρά από ύποπτες γυναίκες, οι οποίες είχαν ισχυρό άλλοθι. Υπάρχουν ακόμα ύποπτες χωρίς ισχυρό άλλοθι, ωστόσο, δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος τους. Η έρευνα περνάει στο επόμενο στάδιο που είναι η εξέταση όλων των δεδομένων από την αρχή, έχοντας πλέον μία χρονική απόσταση από το συμβάν και κατ' επέκταση καθαρότερο μυαλό», λέει αστυνομική πηγή.

Την ίδια ώρα, η Ιωάννα Π. εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων

Η 33χρονη επιθυμεί πάση θυσία να βρεθεί η δράστις και να αποδοθεί Δικαιοσύνη. Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι η Ιωάννα Π. με ειλικρίνεια λέει στους αστυνομικούς ότι δεν αναγνωρίζει τη δράστιδα σε καμία από τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι άντρες της Ασφάλειας από τις κάμερες ασφαλείας. Οι Αρχές έχουν και ηχητικό με τη φωνή της δράστιδος από την κλήση που έκανε η τελευταία για να κλείσει το ταξί που τη μετέφερε στην Καλλιθέα. Η 33χρονη δεν αναγνώρισε ούτε τη φωνή.

Πηγή: Έθνος