Επίθεση με βιτριόλι: Το προφίλ της μαυροφορεμένης που επιτέθηκε, έξυπνη, με εμμονές και οργανωμένη

«Δεν πιστεύω ότι η επίθεση σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή», λέει η γυναίκα που της έριξαν βιτριόλι

Το προφίλ της άγνωστης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη 34χρονη στην Καλλιθέα, επιχειρεί να σκιαγραφήσει η αστυνομία, προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης.

Όπως εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, στην αρχή όλοι πίστευαν ότι θα είναι ζήτημα ωρών για να βρεθεί η δράστρια ωστόσο η υπόθεση τελικά δεν ήταν απλή, ούτε έχει προχωρήσει τόσο πολύ. Μάλιστα, πλέον οι έρευνες έχουν επεκταθεί πέραν του κοντινού περιβάλλοντος της 34χρονης που συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Πρόσθεσε ότι η άγνωστη γυναίκα έφυγε αθόρυβα, δεν την έχουν καταγράψει οι κάμερες, δεν έχει αφήσει στοιχεία και δείχνει έναν επαγγελματισμό.

«Ήταν πάρα πολύ προσεγμένο και πάρα πολύ επαγγελματικό (το χτύπημα) γι αυτό έχουμε αρχίσει να διεισδύουμε και βαθύτερα και χρησιμοποιούμε άλλες μεθόδους για να μπορέσουμε να φτάσουμε στην εξιχνίαση», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

«Πιστεύουν ότι η κακοτυχία στη ζωή τους είναι γιατί κάποιος άλλος είναι καλύτερος

Σχετικά με τα κίνητρα της αποτρόπαιας πράξης, είπε ότι μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες, πως «παίζουν» όλα τα σενάρια και πως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν υπήρξε προσωπική αντιδικία που η 34χρονη γνωρίζει και δεν την λέει ή δεν της πάει το μυαλό, ή αν επρόκειτο για πληρωμένο συμβόλαιο.

Από την πλευρά της, η Τένια Μακρή οικογενειακή σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας, εκτίμησε ότι συνήθως τέτοια εγκλήματα είναι προσωπικά και δεν υπάρχει κάποιος πληρωμένος για να τα πράξει.

Κλίνει προς την άποψη ότι η δράστρια έχει εμμονές και εξήγησε πως αν η ψυχική υγεία της δεν είναι μέσα στα πλαίσια του φυσιολογικού τότε θα μπορούσε να έχει το σκεπτικό: επειδή εσύ είσαι όμορφη, δρας, έχεις μια ζωή που εγώ δεν μπορώ να έχω, εσύ είσαι και η αιτία που εγώ δεν μπορώ να τα ζήσω.

«Είναι ένα κορίτσι που ζούσε πολύ όμορφα, σύγχρονα, ήταν όμορφη, πρόσεχε την εμφάνισή της. Είναι μια γυναίκα που πάρα πολλές άλλες γυναίκες άλλες θα τη ζήλευαν -ιδιαίτερα στα μυαλά των γυναικών εκείνων τα οποία πιστεύουν ότι η κακοτυχία στη ζωή τους είναι γιατί κάποιος άλλος είναι καλύτερος από αυτές», είπε η κ. Μακρή.

«Δεν είναι ζήλια. Είναι ένα εσωτερικό συναίσθημα που σε τρώει και επειδή δεν έχεις εσωτερική εικόνα του εαυτού σου, επιτίθεσαι στην εικόνα του άλλου απ’ έξω», τόνισε και επεσήμανε ότι το υλικό που χρησιμοποίησε δείχνει σε αυτή την κατεύθυνση ότι ήθελε να της καταστρέψει την εικόνα και όχι να τη σκοτώσει.

Πρόσθεσε ότι συνήθως πρόκειται για πάρα πολύ έξυπνες γυναίκες «το μυαλό τους φτάνει σε σημείο να υπάρχουν ιδιοφυίες» που είναι πάρα πολύ καλά προγραμματισμένες.

Αυτό που συνέβη δεν είναι κάτι που έγινε μέσα σε λίγες ημέρες εξήγησε η κ. Μακρή και εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η δράστρια έχει πάει επανειλημμένως στο σημείο της επίθεσης, διαφορετικά μεταμφιεσμένη, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει νωρίτερα γιατί δεν ήταν κατάλληλες οι συνθήκες.

Πηγή: skai.gr