34xroni

 

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Ιωάννα δεν υποπτεύεται το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση που δέχθηκε από την γυναίκα που τις έριξε το βιτριόλι.

 

Εκτός και αν είχε τόσους πολλούς εχθρούς ή αυτή ήταν μία άγνωστη τρελή που έριξε βιτριόλι σε μία άγνωστη. Πάντα σ'αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει κίνητρο, θα μάθουμε μάλλον εντός της εβδομάδος, μόλις 'διαβάσουν' το τηλέφωνο της.  KZ

 

Bιτριόλι (θειικό οξύ) έδειξαν τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους, ότι ήταν το καυστικό υγρό που έριξε η άγνωστη δράστιδα στην 34χρονη γυναίκα, το πρωί της περασμένης Τετάρτης, τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα.

 

Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται αυτή την ώρα στο πώς μπόρεσε η δράστιδα να προμηθετεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση”», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της. Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης δράστιδας, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.

 

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μαυροντυμένης γυναίκας που επιτέθηκε με το περίφημο «υγρό της αντιζηλίας», το γνωστό σε όλους ως βιτριόλι, στην 33χρονη Ιωάννα Π. στην είσοδο του κτιρίου όπου εργάζεται στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

 

«Το καυστικό υγρό είναι ένα σαδιστικό μέσο για να τραυματίσεις κάποιον. Δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, ίσως γιατί αυτό το θεωρούσε μικρή τιμωρία. Ήθελε το θύμα της να ζήσει. Όχι όμως μία φυσιολογική ζωή αλλά μία ζωή γεμάτη πόνο. Η δράστις έτρεφε μίσος για κάτι ξεκάθαρα προσωπικό και ήθελε να την κάνει να υποφέρει. Στόχος της ήταν να χαλάσει την ομορφιά της άτυχης γυναίκας και να καταστρέψει τη ζωή της για πάντα», λέει αστυνομική πηγή.

 

Οι «profiler» (αναλυτές ανθρώπινης συμπεριφοράς) της Ασφάλειας που συνέθεσαν το προφίλ της δράστιδος κάνουν λόγο για γυναίκα της «διπλανής πόρτας», γεμάτη μίσος, που ήθελε να προκαλέσει «διά βίου» πόνο και βλάβη στην 33χρονη υπάλληλο πρακτορείου ασφαλίσεων. Για να πετύχει το σκοπό της οργάνωσε μία φρικτή ενέργεια που, όπως χαρακτηριστικά λένε αστυνομικές πηγές, ενείχε τεράστιο βαθμό ρίσκου, διότι έγινε σε ένα ιδιαίτερα πολυσύχναστο σημείο της οδού Θησέως. Βασίστηκε στον αιφνιδιασμό και στην τύχη, με τη μαυροντυμένη γυναίκα να καταφέρνει τελικά να εξαφανιστεί. Ταυτόχρονα, όμως, η δράστις έδειξε ότι είχε σχεδιάσει άρτια τις κινήσεις της και ότι ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη. Το στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν ότι πήρε μαζί της το δοχείο με το βιτριόλι για να μην αφήσει πίσω της κανένα απολύτως ίχνος. Επίσης, κατάφερε να περάσει κάτω από τις κάμερες, χωρίς καμία από αυτές να καταγράψει το πρόσωπό της, προφανώς έχοντας αφιερώσει αρκετές ώρες παρακολούθησης πριν το χτύπημα.

 

Η Αστυνομία θεωρεί ότι η 33χρονη μπορεί να τους δώσει απαντήσεις, που θα ανοίξουν διάπλατα το δρόμο των ερευνών. Η Ιωάννα, ωστόσο, παραμένει σοκαρισμένη, αν και ήδη έχει πει στους αστυνομικούς κάποια πρώτα στοιχεία. Οι άντρες της Ασφάλειας ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα της στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να «χτίσουν» μία σχέση εμπιστοσύνης μαζί της. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ενδεχομένως η γυναίκα να πρέπει να μοιραστεί πληροφορίες απολύτως προσωπικού χαρακτήρα, οι οποίες δεν είναι εύκολο για κάποιον να τις διαβιβάσει.

 

Η κοπέλα είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι όταν περάσουν λίγες ακόμα ημέρες και καθαρίσει η σκέψη της, τότε πιθανόν να δώσει καταθέσεις που θα ξεδιαλύνουν το τοπίο. Ήδη παρατηρείται σημαντική διαφορά σε σχέση με τη διάθεσή της από μέρα σε μέρα αλλά και σε σχέση με τα όσα λέει στους αστυνομικούς. Ενδεικτικό είναι ότι στην πρώτη επαφή μαζί τους απέκλεισε την εκδοχή να γνωρίζει τη δράστιδα, ενώ στη δεύτερη συνάντηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο.

 

Η Ιωάννα έχει δεχτεί να δώσει το κινητό της τηλέφωνο στους αστυνομικούς, οι οποίοι, ωστόσο, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα στο «ξεσκόνισμά» του, διότι λόγω του περιορισμένου χρόνου που έχουν για να δουν την 33χρονοηδεν έχουν ακόμα λάβει όλους τους απαραίτητους κωδικούς για να «ξεκλειδώσουν» εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το Facebook, το Instagram, το Viber. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, πάντως, που εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα θα «δείξει» στην ΕΛ.ΑΣ. όλες τις διακλαδώσεις των επικοινωνιών του θύματος και ενδεχομένως να αποκαλυφθούν πρόσωπα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τις έρευνες.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών, το κινητό τηλέφωνο της Ιωάννας αποτελεί «κλειδί», προκειμένου να εντοπιστεί είτε άμεσα είτε έμμεσα η δράστις. Ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση ανοίγει όσο περνούν οι ημέρες. Οι γονείς της κοπέλας, όπως και ο αδερφός της, ζουν μόνιμα στην Αμφιλοχία και δεν γνωρίζουν λεπτομέρειες για τις φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις της κοπέλας.

 

Οι αστυνομικοί έχουν έρθει ήδη σε επαφή με άντρα, ο οποίος ήταν μέχρι πριν από λίγες ημέρες ο σύντροφος της 33χρονης, στην προσπάθειά τους να ερευνήσουν το σενάριο της ερωτικής αντιζηλίας. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο χωρισμός του ζευγαριού ήταν ομαλός και ότι ο συγκεκριμένος άντρας δεν έχει σχέση με την υπόθεση.

 

Κατάθεση έδωσε και παλιότερος σύντροφος της Ιωάννας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στο επαγγελματικό περιβάλλον της, λόγω του ότι η δράστις επέλεξε να «χτυπήσει» στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την ασφαλιστική εταιρία, η οποία ήταν κλειστή λόγω της πανδημίας μέχρι και λίγες ημέρες πριν την επίθεση. Παράλληλα, οι αστυνομικοί κάνουν έρευνες σε μαγαζιά που πουλάνε καυστικά υγρά στην Ομόνοια, καθώς θεωρούν ότι η δράστις δεν έφτιαξε μόνη της το βιτριόλι αλλά το αγόρασε. Είτε η ίδια είτε κάποιος άνθρωπος του περιβάλλοντός της. Τα καυστικά υγρά πωλούνται χωρίς περιορισμούς, παρότι, όπως αποδείχτηκε στην πρόσφατη περίπτωση της Καλλιθέας, είναι δολοφονικά.

 

Πηγή: 247news, huffpost.gr