Μήπως να δουν ξανά τον νόμο; Είχε βιάσει 6 Βρετανίδες και άλλες πριν,έφαγε 53 χρόνια, βγήκε στα 6! και συνελήφθη πάλι για βιασμό

Μήπως να δουν ξανά τον νόμο; Είχε βιάσει 6 Βρετανίδες και άλλες πριν,έφαγε 53 χρόνια, βγήκε στα 6! και συνελήφθη πάλι για βιασμό

Τι έγραφαν τότε τα ΜΜΕ για αυτόν που συνελήφθη σήμερα για τον βιασμό 34χρονης στην Κέρκυρα.

Η δράση του και η κατακραυγή του βρετανικού Τύπου
Ηταν Νοέμβριος του 2018, όταν άνοιξε η πύλη εξόδου των Φυλακών Γρεβενών για τον «δράκο της Λευκίμμης» Δημήτρη Α.. Ο άνδρας που υπήρξε ο χειρότερος εφιάλτης για τουλάχιστον έξι γυναίκες, οι οποίες βίωσαν την απόλυτη φρίκη στα χέρια του, κατόρθωσε να αποφυλακιστεί μόλις έξι χρόνια μετά την καταδίκη του. Το 2012 το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για τους βιασμούς Βρετανίδων τουριστριών το καλοκαίρι του 2010 στην περιοχή του Κάβου, με τον ίδιο να ομολογεί ενοχή για δύο εξ αυτών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 37χρονος -τότε- κατηγορούμενος είχε παρασύρει τα θύματά του με την απειλή μαχαιριού σε δάσος της περιοχής και τα είχε βιάσει με πρωτοφανή σκληρότητα.

Είχε ιστορικό

Το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή πολυετούς κάθειρξης, όμως ο νόμος Παρασκευόπουλου που τέθηκε σε ισχύ το 2015 του έδωσε τη δυνατότητα να αιτηθεί αποφυλάκιση έχοντας εκτίσει ένα μικρό μέρος από τη συνολική ποινή του.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ξανά για αντίστοιχα αδικήματα, καθώς είχε κριθεί ένοχος για άλλους τρεις βιασμούς τουριστριών που διέπραξε από το 1997 έως το 2005 και είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010, μόλις λίγες εβδομάδες πριν πραγματοποιήσει τις νέες επιθέσεις!

Η αποφυλάκιση του Α είχε πυροδοτήσει σειρά δημοσιευμάτων στον βρετανικό Τύπο, τα οποία έκαναν λόγο για απαράδεκτη εξέλιξη για έναν κατά συρροήν βιαστή! Ενα από τα θύματά του, η αεροσυνοδός της British Airways Κέιλιν Μόργκαν, είχε περιγράψει τις μαρτυρικές 14 ώρες που παρέμενε αιχμάλωτη στα χέρια του μιλώντας σε βρετανική τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είχε πει, ένα απόγευμα που βρισκόταν στην παραλία ο Α την πλησίασε από πίσω, τη ρώτησε «τι ώρα είναι;» και όταν εκείνη γύρισε να του απαντήσει, τη χτύπησε στο κεφάλι. Την έριξε στο έδαφος και την έσυρε μέσα στο δάσος, όπου της άρπαξε το τηλέφωνο και τα χρήματά της, ενώ στη συνέχεια την έδεσε και τη βίασε πέντε φορές! Τελικά, η άτυχη Βρετανίδα κατόρθωσε να του ξεφύγει και πήγε τρέχοντας στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε το συμβάν, γεγονός που σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του.

Συνελήφθη το Σάββατο (23/05), μετά από 14 ημέρες ανθρωποκυνηγητού, ο αποκαλούμενος ως «δράκος της Κέρκυρας» ή "βιαστής του Κάβου", που καταζητούνταν από τις αρχές για την απαγωγή και το βιασμό μίας 34χρονης υπηκόου Αλβανίας.

Ο 47χρονος φερόμενος δράστης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς, σε περιοχή του Νεοχωρίου Νότιας Κέρκυρας, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες σύλληψής του.

Όλες αυτές τις ημέρες για τον εντοπισμό του, στήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, εντοπισμού του 47χρονου, ακόμη και στις πιο δύσβατες περιοχές της Λευκίμμης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Η αναζήτησή του ξεκίνησε όταν η 34χρονη γυναίκα, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της, στις 7 Μαΐου βρέθηκε τρεις μέρες μετά, από τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, να περπατά ξημερώματα σε ερημική περιοχή, στην περιοχή Αγίου Προκοπίου Λευκίμμης.

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού, από τον 47χρονο που είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο, καθώς είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων τουριστριών, αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας το Νόμο Παρασκευόπουλου.

Η άτυχη γυναίκα, φέρεται να μεταφέρθηκε, από το φερόμενο δράστη, σε μια καλύβα στην περιοχή.

Τους τραυματισμούς της 34χρονης επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος ιατρός, του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Ιατροδικαστής Χριστόφορος Τσαλικίδης.

Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης είχε γίνει 24 ώρες μετά την εξαφάνισή της, από τον 32χρονο σύντροφό της, από την Αλβανία, που όπως ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον 47χρονο, στο σπίτι τους.

Να σημειωθεί, ότι ο φερόμενος δράστης, μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, έχοντας ως περιοριστικούς όρους την εμφάνισή του την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από την Κέρκυρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ